Ford Focus RS: Η "Αναγέννηση ενός θρύλου" (VIDEO)


Αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ φέρνει στο φως την ιστορία του νέου Focus RS.

  • 24/9/2015

Από την καυτή έρημο της Αριζόνα μέχρι τους πάγους της Αρκτικής και από το στούντιο σχεδίασης στο crash lab, η Ford Motor Company αποκαλύπτει την ιστορία δημιουργίας του νέου Focus RS πίσω από τα παρασκήνια.

Η "Αναγέννηση ενός θρύλου" αφηγείται την ιστορία της τελευταίας γενιάς ενός αυτοκινητιστικού θρύλου μέσω μιας ρεαλιστικής σειράς ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε σε κάθε στάδιο εξέλιξης του οχήματος.

Η αποκαλυπτική ιστορία του Focus RS εκ των έσω δεν αφήνει τίποτα κρυφό - ακολουθώντας το αυτοκίνητο σε όλο τον κόσμο καθώς  μηχανικοί και οδηγοί του Ford Performance το υποβάλλουν σε εξονυχιστικές δοκιμές υπακούοντας στις απαιτήσεις του συμβούλου RS και Gymkhana superstar Ken Block και του Raj Nair vice president του Ford group, Global Product Development και chief technical officer.

«Το Focus RS είναι ένα μοναδικό όχημα υψηλών επιδόσεων με μία απίστευτη κληρονομιά. Αυτό δημιουργεί τεράστιες προσδοκίες και έντονη πίεση που απαιτεί ομαδική εργασία, μέγιστη αποφασιστικότητα και προσήλωση στη δημιουργία του απόλυτου Focus» δήλωσε ο Nair. «Έχοντας πρόσβαση παντού, αυτό το ντοκιμαντέρ αποτυπώνει άριστα κάτι που πολλές φορές είναι δύσκολη υπόθεση».

Οκτώ εβδομαδιαία επεισόδια ξεκινούν στις 30 Σεπτεμβρίου

• Επεισόδιο 1ο: Ξεκίνημα του Project – Οι Block και Nair συζητούν για το τι πρέπει να προσφέρει το αυτοκίνητο οδηγώντας ένα από τα πρώτα πρωτότυπα.
• Επεισόδιο 2ο: Σχεδίαση και Εξέλιξη – Σφοδρά crash tests ελέγχουν την αντοχή της νέας σχεδίασης.
• Επεισόδιο 3ο: Δοκιμές στο δρόμο – Διανύοντας 1.600 km μέσα από επικές διαδρομές τα πρωτότυπα ταξιδεύουν από τα Βραχώδη Όρη μέχρι την έρημο της Αριζόνα.
• Επεισόδιο 4ο: Δοκιμές σε πίστα – Ο Block ταξιδεύει στις απόρρητες εγκαταστάσεις δοκιμών της Ford, και ‘παρασύρεται’ σε ριψοκίνδυνη οδήγηση.
• Επεισόδιο 5ο: Σε ακραίες Αρκτικές συνθήκες – Χειμερινές δοκιμές στη Σουηδία όπου η ομάδα πιέζεται να βελτιώσει τις επιδόσεις.
• Επεισόδιο 6ο: Μάχη για επιδόσεις – στόχος οι επιδόσεις, καθώς το εργοστάσιο της Ford στο Saarlouis, Γερμανία, ετοιμάζεται για παραγωγή.
• Επεισόδιο 7ο: Εξονυχιστικός έλεγχος – Η κρίσιμη μέρα της τελικής δοκιμής μετά την εντυπωσιακή παρουσία του Block στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood.
• Επεισόδιο 8ο: Τελευταίο κεφάλαιο – Απολογισμός, αγωνία και αξιολόγηση από τη διοίκηση.

Το νέο Focus RS διατίθεται τώρα για παραγγελία, ενώ στους πελάτες θα φτάσει στις αρχές του 2016. Το αυτοκίνητο κάνει το ντεμπούτο του νέου Ford Performance All-Wheel Drive με Dynamic Torque Vectoring για εξαιρετική πρόσφυση και κράτημα με απαράμιλλη ευελιξία και ταχύτητα στριψίματος και βασίζεται σε μία ειδικά σχεδιασμένη έκδοση του νέου κινητήρα 2.3-litre EcoBoost της Ford που αποδίδει 350 PS για επιτάχυνση 0 100 km/h σε 4,7 δεύτερα.