Ford και BP Ultimate Diesel στο δρόμο για καλύτερες diesel μετακινήσεις


Οδηγήσαμε το στόλο των αυτοκινήτων diesel της Ford (Fiesta, Focus, B-Max, C-MAX, S-MAX, Mondeo και Kuga) εφοδιασμένων με καύσιμο BP Ultimate.

 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ, ΦΩΤΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑΚΗΣ, ΕΛ.ΠΕ.
  • 27/11/2014

Είναι γνωστή η –εδώ και χρόνια- συνεργασία της Ford με την εταιρεία πετρελαιοειδών BP. Η συνεργασία αυτή διατηρείται στο ακέραιο τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα με τον όμιλο «Ελληνικά Πετρέλαια» ως δικαιούχο εμπορικής χρήσης του ονόματος BP στην Ελλάδα να συνεχίζει αυτή την  πολυετή «σχέση».

Με την ευκαιρία λανσαρίσματος στην Ελλάδα του καυσίμου BP Ultimate Diesel, η Ford παρουσίασε το νέο καύσιμο στην πράξη τόσο μέσα από τεχνικές αναλύσεις της τεχνολογίας καυσίμων και κινητήρων diesel της Ford –παρουσία μάλιστα του Δρ. Βαγγέλη Καρβούνη, Παγκόσμιου Επικεφαλής της Ford στον τομέα πετρελαιοκινητήρων-, όσο και από την παρουσίαση και οδηγική γνωριμία με όλα τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα της.

Το ΒΡ Ultimate Diesel, σε σύγκριση με το κοινό Diesel, έχει αυξημένο αριθμό κετανίων και είναι ειδικά σχεδιασμένο για να προσφέρει περισσότερη ισχύ στον κινητήρα, λόγω καλύτερης καύσης. Επίσης, η καλύτερη καύση, μπορεί να μειώσει τη στάθμη θορύβου λειτουργίας του κινητήρα. Επίσης παρέχει 5 φορές μεγαλύτερη καθαριστική δύναμη και έτσι βοηθά στη διατήρηση της καλής κατάστασης του κινητήρα διατηρώντας τα μπεκ έγχυσης πάντοτε καθαρά. Με αυτόν τον τρόπο ο κινητήρας αποδίδει το μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Παράλληλα χάρη στη βελτιωμένη καύση, το BP Ultimate Diesel προσφέρει έως και 42 επιπλέον χιλιόμετρα ανά γέμισμα (βάσει μετρήσεων σε ένα τυπικό επιβατικό όχημα με πετρελαιοκινητήρα). Τέλος –αλλά εξίσου σημαντικό- το νέο καύσιμο της BP έχει μειωμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά την οδήγηση, επιβαρύνοντας έτσι λιγότερο το περιβάλλον.

Είχαμε τη δυνατότητα λοιπόν (πέραν της σπάνιας ευκαιρίας να γνωρίσουμε από κοντά τον τρόπο λειτουργίας των διυλιστηρίων της Ελληνικά Πετρέλαια στην Ελευσίνα) να οδηγήσουμε το στόλο των αυτοκινήτων diesel της Ford (Fiesta, Focus, B-Max, C-MAX, S-MAX, Mondeo και Kuga) εφοδιασμένων με καύσιμο BP Ultimate, σε επιλεγμένη διαδρομή μέσω της οποίας θυμηθήκαμε τα άριστα οδηγικά χαρακτηριστικά των μοντέλων της φίρμας, διαπιστώσαμε όμως και την ζωντάνια που παρείχε το νέο καύσιμο, το οποίο διατίθεται ήδη σε όλο το δίκτυο με το σήμα της BP στην Ελλάδα.