Ford Mustang 2024: Πώς θα είναι το νέο muscle car;


Η επόμενη γενιά της εμβληματικής Mustang πρόκειται να έρθει κοντά μας το 2024. Τι περιμένουμε και τι γνωρίζουμε έως τώρα για το μοναδικό σπορ μοντέλο.

  • ΠΗΓΗ, ΦΩΤ.: CAR AND DRIVER USA
  • 10/5/2022

Η νέα Ford Mustang θα είναι έτοιμη το 2024 και προσπαθήσει να κρατήσει ζωντανό το πνεύμα του εμβληματικού pony car. Φυσικά, όλοι γνωρίζουμε ότι οι μέρες δόξας των εμβληματικών muscle cars του παρελθόντος έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, αλλά η Mustang έχει το όνομα και το ειδικό βάρος (αλλά και τις πωλήσεις) για να συνεχίσει την πορεία της.

Ford Mustang Mach-E GT
Ford Mustang Mach-E GT

Μπορεί βέβαια να υπάρχει η ηλεκτρική και πολύ επιτυχημένη εμπορικά Mustang Mach-E τώρα στην αγορά, η οποία έχει κλέψει μεγάλο μέρος της δόξας και της φήμης του διάσημου σπορ μοντέλου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Ford θα αφήσει την κλασική Mustang των πολλών κυβικών και ίππων στο παρελθόν.

Η επόμενη γενιά της Ford Mustang  θα ονομάζεται S650 και είναι πολύ πιθανό να δανειστεί τους κινητήρες της τρέχουσας γενιάς με τον κωδικό S550, αλλά και να προσθέσει στη γκάμα της μία υβριδική παραλλαγή. Πρόκειται να την δούμε να αποκαλύπτεται το 2024, πιθανώς στις 17 Απριλίου για να γιορτάσει την 60η επέτειο του θρυλικού μοντέλου, την ημέρα που η αρχέτυπη Mustang αποκαλύφθηκε στην Παγκόσμια Έκθεση της Νέας Υόρκης το 1964.

Σχεδιαστικά, μπορεί να υπάρχει μια φυσική συνέχεια του σχεδίου του τωρινού μοντέλου με το εξωτερικό να μην είναι πολύ διαφορετικό, όπως φαίνεται στην αποκλειστική ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα από το αμερικάνικο Car And Driver, αλλά το εσωτερικό αναμένεται να είναι σημαντικά ανασχεδιασμένο.

Κρίνοντας από τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα που έχουν συλληφθεί να περιφέρονται στους δρόμους του νοτιοανατολικού Μίσιγκαν των ΗΠΑ, δεν περιμένουμε ότι η εξωτερική σχεδίαση θα απομακρυνθεί πολύ από τη σημερινή του εικόνα. Ωστόσο, το εσωτερικό θα υποστεί μία μεγάλη αναβάθμιση με ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων πλαισιωμένο από την οθόνη αφής για το σύστημα infotainment, η οποία θα είναι στραμμένη προς τον οδηγό με πρόσθετα φυσικά κουμπιά για βασικές λειτουργίες.

Κάτω από το καπό, περιμένουμε ότι ο υπερτροφοδοτούμενος 4κύλινδρος κινητήρας βενζίνης των 2,3 λίτρων θα παράγει περίπου 320 ίππους και δεν θα εκπλαγούμε αν δούμε μια υβριδική έκδοση να εντάσσεται στην γκάμα. Αν ένα υβριδικό σύστημα γίνει πράξη, θα το δούμε να έρχεται στη θέση του V8 συνόλου των 450 και πλέον ίππων, ενώ είναι άγνωστο εάν επιβιώσει ο υπερτροφοδοτούμενος V8 των 5,2 λίτρων και 760 ίππων της GT500. Για την μετάδοση, οι πρώτες πληροφορίες θέλουν ένα μηχανικό 6τάχυτο κιβώτιο και ένα αυτόματο 10 σχέσεων να είναι το πιο πιθανό σενάριο.

Όπως και η τρέχουσα γενιά της Mustang, η νέα S650 θα έχει έναν κύκλο ζωής οκτώ ετών και αναμένεται να προσθέτει στη γκάμα της νέες και πιο ισχυρές παραλλαγές κάθε χρόνο. Προς το παρόν πρέπει να περιμένουμε για την αποκάλυψη περισσότερων και πιο αναλυτικών λεπτομερειών, αν και μας χωρίζουν ακόμη αρκετοί μήνες μέχρι το λανσάρισμα της νέας Mustang.