Ford & VW: Πολύ κοντά σε νέα «αυτόνομη» συνεργασία


Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ως στόχο να διευρύνουν την συνεργασία τους προς την αυτόνομη οδήγηση και να ανταγωνιστούν την Waymo και GM την Cruise.

  • 12/6/2019

Οι διαπραγματεύσεις του ομίλου Volkswagen με τη Ford προβλέπουν την σύσταση της νέας θυγατρικής Argo AI που θα έχει ως στόχο την εξέλιξη αυτόνομων οχημάτων. Προς το παρόν η συνεργασία αυτή βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για τις λεπτομέρειες και θα ανακοινωθεί μέσα στο καλοκαίρι, σύμφωνα με το Automotive News.

Η αυτόνομη οδήγηση θα γνωρίσει τεράστια εξέλιξη από την επόμενη δεκαετία και έχει πλέον αναδειχθεί ως ένας ιδιαίτερα ανταγωνιστικός στίβος μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών και των κολοσσών που προβλέπουν μέχρι και την εξέλιξη ρομποτικών ταξί.

Φυσικά αυτά τα προγράμματα έρευνας και εξέλιξης απαιτούν επενδύσεις σε δισεκατομμύρια ευρώ και απαιτούνται προσεκτικά βήματα καθώς μια ευρύτερη ανάπτυξη στον χώρο του επιβατικού αυτοκινήτου μπορεί να διαρκέσει περισσότερα χρόνια από ότι είχε αρχικά προβλεφθεί, επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της Ford, ο Jim Hackett. Επιπρόσθετα δήλωσε πως σε βάθος δεκαετίας τα αυτόνομα αυτοκίνητα και οι σχετιζόμενες υπηρεσίες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια αγορά 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων!

Μεγαλοστελέχη και από τις δύο πλευρές, συμπεριλαμβανομένου του Διευθύνοντος Συμβούλου της VW Herbert Diess και του Προέδρου της Ford Bill Ford, έχουν τονίσει τη στρατηγική εφαρμογή μεταξύ των δύο κατασκευαστών. Υπενθυμίζεται πως ήδη η Volkswagen και η Ford συμφώνησαν να συνεργαστούν για την παραγωγή ελαφριών επαγγελματικών και pick-up σε μια επένδυση που ονομάζεται Argo AI, ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.