Formula E: Αυτό είναι το μονοθέσιο Porsche 99X


Στο επόμενο πρωτάθλημα με τα ηλεκτρικά μονοθέσια θα μπουν νέες ομάδες, μεταξύ άλλων και η Porsche.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 29/8/2019

Μάλιστα, η συγκυρία θα συμπέσει με το λανσάρισμα της ηλεκτρικής και πολύ-αναμενόμενης Taycan, ενώ η Porsche τονίζει πως μέσα από την Formula E θα αναπτύξει την τεχνογνωσία της περαιτέρω για την εξέλιξη μελλοντικών σπορ μοντέλων.

Για αυτό και η γερμανική εταιρία έχει εξελίξει το δικό της σύστημα πρόωσης βάσει των προδιαγραφών για το αμάξωμα, την μπαταρία και τον ηλεκτροκινητήρα. Μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη του E-Performance Powertrain είχε η εμπειρία της εταιρίας από την πολύχρονη και απόλυτα πετυχημένη πορεία της στο WEC και συγκεκριμένα στην κατηγορία των πρωτότυπων LMP1.

Οι Neel Jani και Andre Lotterer, οι δύο οδηγοί των Porsche 99X, θα έχουν στην διάθεσή τους 272 PS στην διάρκεια του αγώνα (Race Mode), αν και η μέγιστη ισχύς του συστήματος πρόωσης φτάνει τους 340 PS. Πάντως, στην φάση της προσπέρασης θα μπορούν να κάνουν χρήση του Attack Mode που δίνει ισχύ στους 320 PS.

Όπως θα δείτε και στο παραπάνω εικονογράφημα το 0-100 δεν ξεπερνά τα 2,8 sec με την τελική ταχύτητα στα 280 km/h. Τέλος να πούμε πως η Formula E ξεκινά στις 22 Νοεμβρίου από την Σαουδική Αραβία και μετά από συνολικά 14 αγώνες ολοκληρώνεται στις 26 Ιουλίου του 2020, στο Λονδίνο. Παρακάτω το πρόγραμμα.