Φωτιά σε πλοίο που μετέφερε αυτοκίνητα - Ένας νεκρός, πολλοί τραυματίες (video)


Το οχηματαγωγό Freemantle Highway τυλίχθηκε στις φλόγες ανοικτά των ολλανδικών ακτών. Μετέφερε 2.857 αυτοκίνητα από τη Γερμανία, μεταξύ των οποίων 25 ηλεκτρικά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ
  • 26/7/2023

Το οχηματαγωγό Freemantle Highway, με σημαία Παναμά, ξεκίνησε το ταξίδι του την Τρίτη 25/7 από τη Γερμανία, μεταφέροντας 2.857 αυτοκίνητα στην Αίγυπτο, εκ των οποίων τα 25 ήταν ηλεκτρικά.

Περί τα μεσάνυχτα ξέσπασε φωτιά με το πλήρωμα να προσπαθεί να τη θέσει υπό έλεγχο, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Όπως έγινε γνωστό από τη μάχη με τις φλόγες ένας ναυτικός έχασε τη ζωή του ενώ πολλοί ακόμα τραυματίστηκαν. 

Στο σημείο έφτασαν δυνάμεις του ολλανδικού λιμενικού διασώζοντας μέλη του πληρώματος που είχαν πέσει στη θάλασσα για να σωθούν.  

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters η φωτιά ξεκίνησε από ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και επεκτάθηκε μέσα σε λίγα λεπτά. Αυτή τη στιγμή το Fremantle Highway μήκους 199m συνεχίζει να φλέγεται σχεδόν 50 km μακριά από το νησί Άμελαντ της Ολλανδίας.

«Το πλήρωμα προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά μόνο του, αλλά δεν τα κατάφερε. Δυστυχώς ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν,» ανέφερε το ολλανδικό λιμενικό, ενώ στην περιοχή παραμένουν σκάφη αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡΧΕΙΟΥ