Fuel Pass 2: Κλείνει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων


Όσοι πολίτες δεν έχει υποβάλει αίτηση για να εισπράξουν το ποσό της επιδότησης καυσίμων θα πρέπει να το πράξουν άμεσα αφού πλησιάζει η λήξη της προθεσμίας.

  • 31/8/2022

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για να “κατέβει” η πλατφόρμα από το gov.gr μέσω της οποίας οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση ώστε να εισπράξουν το ποσό της επιδότησης για τα καύσιμα.

Όπως έχει γίνει γνωστό η τελευταία μέρα που θα είναι ενεργή είναι η 1η Σεπτεμβρίου 2022 και έτσι όσοι πολίτες που δεν έχουν ακόμα υποβάλει την αίτησή τους θα πρέπει να το πράξουν άμεσα. Το Fuel Pass 2 ξεκίνησε δέχεται τις αιτήσεις τη Δευτέρα 1η Αυγούστου 2022 και σε σχέση με τον πρώτο κύκλο είχε αυξημένα ποσά επιδότησης.

Αναλυτικά τα ποσά:

  • 100€ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για τους κατόχους αυτοκινήτων με μόνιμη κατοικία σε νησί – 85€ για όσους επιλέξουν κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
  • 80€ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για τους κατόχους αυτοκινήτων με μόνιμη κατοικία στην ηπειρωτική Ελλάδα – 65€ για όσους επιλέξουν κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
  • 70€ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για τους κατόχους μοτοσυκλετών με μόνιμη κατοικία σε νησί – 55€ για όσους επιλέξουν κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
  • 60€ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για τους κατόχους μοτοσυκλετών με μόνιμη κατοικία στην ηπειρωτική Ελλάδα – 45€ για όσους επιλέξουν κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Η διαδικασία για την υποβολή της αίτησης

Η διαδικασία για να υποβάλετε την αίτησή είναι η ίδια με τον πρώτο κύκλο του προγράμματος. Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα ή μοτοσυκλέτα - μοτοποδήλατο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το όχημα, μοτοσυκλέτα - μοτοποδήλατο να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται γι' αυτό τέλη κυκλοφορίας.

Η είσοδος του φυσικού προσώπου- δικαιούχου στην ειδική εφαρμογή, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov. gr-ΕΨΠ), πραγματοποιείται κατόπιν αυθεντικοποίησής του με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (taxisnet), σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 4727/2020 (Α' 184).

Η ενέργεια αυτή υλοποιείται, ως υπηρεσία στην υποδομή του vouchers.gov.gr και θα επαναχρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες login TAXISnet (OAuth 2.0 client) των υπαρχόντων υπηρεσιών του Προγράμματος FuelPass, σύμφωνα με την υπό στοιχεία 2653/21.4.2022 (Β' 2030) κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου. Επίσης, συμπληρώνει και τον αριθμό του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού του.

Δείτε ποια τροχοφόρα ΔΕΝ δικαιούνται επιδότηση καυσίμων