Fuel Pass: Ανακοινώνεται ο δεύτερος κύκλος της επιδότησης καυσίμων


Την επόμενη εβδομάδα θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις η Κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο θα στηρίξει τους πολίτες στην ραγδαία άνοδο των τιμών στα καύσιμα.

  • 15/6/2022

Με συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν από το οικονομικό επιτελείο τα νέα μέτρα που θα πάρει η Κυβέρνηση ώστε να στηρίξει τους πολίτες στις ολοένα και αυξανόμενες τιμές των καυσίμων.

Ο Πρωθυπουργός δεν θέλησε να προχωρήσει σε περισσότερες αποκαλύψεις ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η παρέμβαση θα αφορά την επέκταση του Fuel Pass με αυξημένα ποσά αφού έχει προκύψει δημοσιονομικός χώρος στα κρατικά ταμεία μετά την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα έχει αυξημένες τιμές σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες αποδίδοντας αυτή την εξέλιξη στη βαριά φορολογία που εφαρμόζεται διαχρονικά στα καύσιμα και η οποία αποτελεί μια βασική πηγή εσόδων για το δημόσιο.

Παράλληλα απέκλισε το ενδεχόμενο να δούμε μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης αφού, όπως τόνισε, με αυτόν τον τρόπο θα ευνοηθούν περισσότερο οι πλούσιοι και λιγότερο οι φτωχοί μιας και αυτοί έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμου.

Την ίδια στιγμή οι πληροφορίες αναφέρουν πως στον δεύτερο κύκλο του Fuel Pass θα υπάρξει διεύρυνση των δικαιούχων αφού αναμένεται να αυξηθούν τα εισοδηματικά κριτήρια ώστε να ωφεληθούν περισσότεροι πολίτες.

Οι παρεμβάσεις της Κυβέρνησης θα γίνουν τόσο με την πίστωση ενός ποσού στους δικαιούχους αλλά και με την παρέμβαση στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης με στόχο να πέσει η τιμή του.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού...