Γατί καθυστερεί η παραγωγή του πρώτου pickup της ΚΙΑ


Το νέο μοντέλο ήταν προγραμματισμένο να κάνει το ντεμπούτο το 2022, όμως σύμφωνα με μια πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε ο γενικός διευθυντής επιχειρήσεων της Kia στην Αυστραλία, Damien Meredith, παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζει ποια ακριβώς είναι τα σχέδια της κορεάτικης εταιρείας.

  • 26/5/2021

Σύμφωνα με υπεύθυνο της Kia Αυστραλίας, η παραγωγή του πρώτου pickup στην ιστορία της εταιρείας δεν θεωρείται δεδομένη, αφού δεν γνωρίζουμε πότε ξεκινά η κατασκευή του

Πριν από περίπου δύο χρόνια η Kia Αυστραλίας είχε αποκαλύψει ότι η εταιρεία εργάζεται πάνω σε ένα νέο pickup για την τοπική αγορά, το οποίο θα τοποθετείται απέναντι στα Toyota Hilux και Ford Ranger. Από ότι φαίνεται όμως, το project αυτό δεν αναμένεται να τελειώσει στην ώρα του, αν γίνει κιόλας.

Το νέο μοντέλο ήταν προγραμματισμένο να κάνει το ντεμπούτο το 2022, όμως σύμφωνα με μια πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε ο γενικός διευθυντής επιχειρήσεων της Kia στην Αυστραλία, Damien Meredith, παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζει ποια ακριβώς είναι τα σχέδια της κορεάτικης εταιρείας, σχετικά με το πρώτο pickup στη ιστορία της.

«Δεν έχουμε προς το παρόν μια ξεκάθαρη εικόνα για το τι πρόκειται να γίνει με το νέο μας LCV (light commercial vehicle). Ελπίζουμε τα επόμενα δύο χρόνια, να υπάρξει ένα αντίστοιχο μοντέλο στην κατηγορία, που δεν θα αφορά μόνο την Αυστραλία, αλλά και την παγκόσμια αγορά».

«Το καλό στην υπόθεση είναι πως αν όντως έχουμε ένα δικό μας pickup, στην Αυστραλία θα έχει πολύ καλή πορεία, διότι η αγορά εδώ είναι αρκετά μεγάλη».   

Ο Meredith πιστεύει πως το διπλοκάμπινο pickup της Kia, θα μπορούσε να πουλάει 20.000 αυτοκίνητα το χρόνο, δηλαδή να κατέχει περίπου το 10% της κατηγορίας. Για να το πετύχει αυτό, πρέπει να ξεπεράσει τις πωλήσεις του Isuzu D-Max, Mitsubishi Triton και Nissan Navara και να κυνηγάει το Toyota Hilux και το Ford Ranger.

Η Kia Αυστραλίας, υποστηρίζει πως το νέο μοντέλο θα πρέπει να διατίθεται ως μονοκάμπινο και διπλοκάμπινο με κινητήρες diesel, αλλά και βενζίνης. Και ότι δεν θα «έκλεβε» από τις πωλήσεις του Hyundai Santa Cruz, το οποίο θεωρείται μικρότερο lifestyle pickup.