Γέφυρα Πέτρου Ράλλη: Σπείρα αφαιρεί πολύτιμα αντικείμενα από οδηγούς (video)


Με πρόσχημα την αντικατάσταση υαλοκαθαριστήρα - που εκείνοι καταστρέφουν - 6 άτομα κλέβουν τσάντες, κινητά και πορτοφόλια από αυτοκίνητα.

  • 1/9/2022

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται στη Λεωφόρο Κηφισού και συγκεκριμένα στο φανάρι που βρίσκεται κάτω από τη γέφυρα της Πέτρου Ράλλη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που προβλήθηκε το πρωί της Πέμπτης (1/9) στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, σε αυτό το σημείο δρα μια σπείρα 6 ατόμων, η οποία με πρόσχημα τη βοήθεια για αντικατάσταση σπασμένου υαλοκαθαριστήρα, προχωρά σε κλοπές πολύτιμων αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτοκίνητα.

Πώς γίνεται η ληστεία; Οι δράστες περιμένουν να ανάψει το κόκκινο φανάρι, ώστε να ακινητοποιηθούν τα αυτοκίνητα και προσεγγίζουν κάποια από αυτά. Αρχικά η κίνηση γίνεται από ένα άτομο, το οποίο πλησιάζει τον οδηγό και του λέει ότι κάποιος υαλοκαθαριστήρας του οχήματος έχει σπάσει (σ.σ. συνήθως οι ίδιοι κάνουν κίνηση να τον σπάσουν) και ότι με 20-40 ευρώ μπορούν να τον αντικαταστήσουν άμεσα, καθώς ένας δικός τους άνθρωπος τους προμηθεύει το σχετικό ανταλλακτικό.

Ορισμένοι οδηγοί δέχονται και δίνουν το ποσό στα μέλη της σπείρας, τα οποία αντικαθιστούν τον υαλοκαθαριστήρα. Ωστόσο, πολλοί οδηγοί αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για απάτη και βγαίνουν έξω από το αυτοκίνητό τους για να διαμαρτυρηθούν και λογομαχούν με τον δράστη. Τότε, ένα άλλο μέλος της σπείρας, προσεγγίζει προσεκτικά το όχημα από την πλευρά του συνοδηγού και αφαιρεί πολύτιμα αντικείμενα που μπορεί να υπάρχουν μέσα στο αυτοκίνητο, όπως κινητό, πορτοφόλι ή τσάντες.

Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, η Αστυνομία έχει δεχθεί δεκάδες καταγγελίες από οδηγούς που έπεσαν θύμα της σχετικής ληστείας, καθώς η σπείρα δρα εδώ και περίπου 6-7 μήνες! Οι Αρχές είναι σε αναζήτηση των μελών της, τα οποία έχουν πληροφορηθεί την εξέλιξη αυτή και έχουν, πλέον, αραιώσει τις επισκέψεις τους στο σημείο.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του OPEN: