Γερμανία: Τέλος στις εφαρμογές που υποδεικνύουν ραντάρ ταχύτητας


ΤΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ SMARTPHONES ΠΟΥ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΡΑΝΤΑΡ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ.

  • 21/2/2020

Στην πλήρη απαγόρευση της χρήσης εκείνων των εφαρμογών που υποδεικνύουν την παρουσία και τη λειτουργία φωτογραφικών ραντάρ ταχύτητας προχώρησε το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Γερμανίας.

Οι ομοσπονδιακές αρχές της Γερμανίας επιχειρούν με αυτόν τον τρόπο να κλείσουν και τα τελευταία «παραθυράκια» που επέτρεπαν έως σήμερα τη χρήση smartphones και των αντίστοιχων εφαρμογών ώστε να ενημερώνονται για την παρουσία συστημάτων καταγραφής ταχύτητας.

Υπάρχουν, βέβαια, και εκείνου που ερμηνεύουν την απόφαση διαφορετικά, εστιάζοντας στο γεγονός ότι η απαγόρευση αφορά μόνον τον οδηγό του οχήματος και όχι του επιβάτες, οι οποίο ενδεχομένως θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τέτοιου είδους εφαρμογές και να μεταφέρουν την κρίσιμη πληροφορία στο οδηγό του αυτοκινήτου.

Όπως και να έχει το πρόστιμο για τη χρήση εφαρμογών που υποδεικνύουν τη θέση των φωτογραφικών ραντάρ ταχύτητας, είτε αυτές φιλοξενούνται σε smartphones είτε στο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου, μπορεί να φτάσει έως και τα 70 ευρώ, ποσό που θεωρείται μάλλον μικρό για τα δεδομένα της Γερμανίας και της αυστηρότητας με την οποία αντιμετωπίζονται οι παραβάτες.