Για πέντε χρόνια στην Ferrari ο Charles Leclerc!


Το πολυετές συμβόλαιο που έκανε ο Μονεγάσκος είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν γίνει στην σύγχρονη Formula 1.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/12/2019

Ο Charles Leclerc είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα και στο πρόσωπο του η Scuderia βλέπει πολλές επιτυχίες. Και για αυτό το λόγο προχώρησε σε ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο που θα έχει διάρκεια έως τα τέλη του 2024. Δίπλα του θα αγωνίζεται μέχρι τα τέλη του 2020 ο Vettel, όπως προβλέπει το ανανεωμένο συμβόλαιο του από το 2017.

Πέρυσι ο Leclerc είχε κλέψει τις εντυπώσεις με το ολοκληρωμένο ταπεραμέντο του και τις δύο του νίκες. Μάλιστα ανέβηκε στο podium 10 φορές ενώ σημείωσε και 6 pole positions. Στο πρωτάθλημα τερμάτισε στην 4η θέση και 24 βαθμούς μπροστά από τον Vettel.

Ο Leclerc έχει ήδη στεφθεί πρωταθλητής στην F3 και F2. Μπήκε στην ακαδημία οδηγών της Ferrari το 2016 και δύο χρόνια μετά έκανε το ντεμπούτο του στην F1.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που μένω στη Scuderia Ferrari. Την περασμένη σεζόν η συμμετοχή μου στην πιο διάσημη ομάδα στη Formula 1 υπήρξε ένα όνειρο για μένα ", δήλωσε ο Leclerc. "Δεν μπορώ να περιμένω να απολαύσω μια ακόμη βαθύτερη σχέση με την ομάδα μετά από μία συναρπαστική χρονιά. Δεν μπορώ να περιμένω να ξαναρχίσω την επόμενη σεζόν», δήλωσε ο ταλαντούχος Leclerc.