Γιατί αυτή η δωδεκάχρονη Ferrari 599 GTB είναι περιζήτητη;


Επειδή πολύ απλά ο περιορισμένος αριθμός ενός supercar ορίζει και την συλλεκτική του αξία. Ειδικότερα όταν υπάρχει μόνο ένα σαν αυτό της Zagato!

  • 12/2/2021

Αυτή η Ferrari που βλέπετε ήταν μια κανονική 599 GTΒ μέχρι που ο ιδιοκτήτης της προσέγγισε την Zagato για να την αναβαθμίσει. Έτσι, η Ferrari απέκτησε ένα νέο body-kit που της έδωσε το στίγμα και νέα ταυτότητα όπως αυτή ορίζεται από την πλήρη ονομασία της ως 599 GTZ. Στην προκειμένη περίπτωση ως Spyder.

Πάντως, η μετατροπή δεν έγινε πριν από καιρό αλλά μόλις πριν από ένα χρόνο. Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο του 2020. Και όπως μπορείτε να δείτε το μπροστινό μέρος έχει αλλάξει με μια νέα μάσκα αλά Zagato και τις δύο εισαγωγές αέρα στα άκρα. Το πίσω μέρος έχει ένα περίεργο σήκωμα που παραπέμπει σε πιρόγα και ολοκαίνουργια φώτα καθώς και απολήξεις στα δύο άκρα.

Το αυτοκίνητο δημοπρατείται από τον γνωστό οίκο RM Sotheby’s και με το πιστοποιητικό πως η 599 GTB αγοράστηκε ως καινούργια από τη Modena Cars στην Ελβετία. Στο κοντέρ της και πριν την μεταμόρφωση που της έκανε η Zagato είχε 20.100 χιλιόμετρα.

Πλέον η μετατροπή έχει ολοκληρωθεί και είναι σε χρώμα γκρι με το εσωτερικό σε μαύρο δέρμα. Επίσης, υπάρχουν πολλά νέα στοιχεία όπως οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων, οι νέοι τροχοί, το κίτρινο στροφόμετρο, το κάρμπον τιμόνι κ.α. Ως Zagato το αυτοκίνητο έχει διανύσει επιπλέον 400 χιλιόμετρα. Αλλά αυτό δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τα 1,4-1,6 εκατομμύρια ευρώ της εκτιμώμενης τιμής της δημοπρασίας που θα γίνει αύριο 13 Φεβρουαρίου.