Γιατί δεν θα υπάρξει ποτέ μια "γυναικεία" Ferrari


Θα ήταν μεγάλο λάθος υποστηρίζει η ίδια η εταιρία η οποία λέει ότι οι γυναίκες πελάτες της εκτιμούν τον χαρακτήρα των αυτοκινήτων της και δεν θέλουν να τον αλλάξουν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/12/2019

Τι θα λέγατε για μία Ferrari σχεδιασμένη για γυναίκες. Αν και εκ πρώτης όψεως το θέμα μοιάζει αρκετά ελκυστικό για το τμήμα μάρκετινγκ της εταιρίας, στην πράξη φαίνεται ότι δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα.

Και αυτό γιατί η ίδια η Ferrari θεωρεί ότι θα ήταν λάθος να σχεδιαστεί ένα supercar για γυναίκες, καθώς οι υπάρχουσες πελάτισσές της δεν θέλουν μία πιο "θηλυκή" Ferrari, αλλά να διατηρηθεί το δυναμικό και μοναδικό στιλ της εταιρίας.

"Μία γυναίκα που θέλει ένα σπορ αυτοκίνητο θέλει να οδηγεί ένα σπορ αυτοκίνητο" δηλώνει ο Εnrico Galliera, o υπεύθυνος για το marketing της εταιρίας. "Το λάθος που κάνουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες και εμείς προσπαθούμε να αποφύγουμε είναι να σχεδιάζουν αυτοκίνητα για γυναίκες. Εμείς σχεδιάζουμε ένα αυτοκίνητο που μπορεί να συγκινήσει με τον ίδιο τρόπο έναν άνδρα και μία γυναίκα" συμπλήρωσε.

Η Ferrari πιστεύει επίσης ότι ένα αυτοκίνητο σχεδιασμένο για γυναίκες θα επηρεάσει την εικόνα της μεταξύ των ανδρών πελατών της, οι οποίοι είναι και συντριπτικά περισσότεροι. "Αν σχεδιάσουμε ένα "γυναικείο" σπορ αυτοκίνητο -και όχι ένα μαζικής παραγωγής όχημα- οι άνδρες πελάτες μας δεν θα το προτιμήσουν. Ενώ το ίδιο μπορεί να γίνει και με τις γυναίκες που δεν θα καταλάβουν τον διαχωρισμό και την ανάγκη να αγοράσουν ένα λιγότερο δυνατό όχημα" λέει ο Galliera.

Πάντως η Ferrar, έχει μεγάλη επιτυχία στο γυναικείο πελατολόγιό της, με σημαντική αύξησή τους, και χάρη κυρίως σε διάφορα events που γίνονται ανά τον κόσμο, τα οποία συνδέουν καλύτερα ένα ζευγάρι και την επιθυμία μιας γυναίκας να συνυπάρξει με μία Ferrari.

H νέα δημιουργία της εταιρίας, η πανέμορφη Roma θα μπορούσε να φέρει περισσότερες γυναίκες ως πελάτες της Ferrari, αν και οι υπεύθυνοι της εταιρίας υποστηρίζουν ότι απευθύνεται εξίσου σε άνδρες και γυναίκες. Ο Galliera υποστηρίζει ότι η Roma αν και είναι μία αληθινή Ferrari σε θέματα επιδόσεων και δυναμικών χαρακτηριστικών, είναι πιο φινετσάτη και λιγότερο επιθετική σε σχεδίαση ώστε να προσελκύσει ακόμα περισσότερες γυναίκες.