Γιατί η Tesla προχώρησε σε μήνυση κατά της Καλιφόρνια;


Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια είχε ανακοινώσει πως τα εργοστάσια θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τα τέλη Μαΐου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/5/2020

Η απόφαση αφορά και την περιοχή του Almeda County όπου βρίσκεται το εργοστάσιο της Tesla και ο υγειονομικός ελεγκτής πήρε την απόφαση να παραμείνει και αυτό κλειστό ώστε να περιοριστεί η πανδημία του κορωνοϊού. Ο Musk έχει επικρίνει το lockdown εδώ και καιρό και αυτή την φορά τον έχει εξοργίσει το γεγονός πως δεν τον αφήνουν να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο του στο Freemont της Καλιφόρνια.

Και μετά τις απειλές από το αγαπημένο του Twitter τελικά ο μεγαλομέτοχος της Tesla και η εταιρία προχώρησαν σε αγωγή κατά της πολιτείας της Καλιφόρνια. Μάλιστα, ο Musk έφτασε μέχρι και στο σημείο να απειλήσει πως θα μεταφέρει το εργοστάσιο του από την Καλιφόρνια σε άλλες πολιτείες όπως της Νεβάδα ή στο Τέξας.

Από την μία ο Musk ισχυρίζεται πως θέλει να διαφυλάξει πως οι υπάλληλοι του εργοστασίου θα επιστρέψουν στις θέσεις τους ώστε να μην χάνουν το μεροκάματο, αλλά από την άλλη αυτό που προφανώς θέλει να διατηρήσει είναι το εξαιρετικό momentum που έχει η Tesla με τις πωλήσεις να πετάνε και να σημειώνει κέρδη.

Επίσης, προφανώς κάτι τρέχει ανάμεσα στον Musk και την κομητεία της Alameda αφού είχε ανακοινωθεί πως έχει προγραμματιστεί να παραμείνει κλειστή μέχρι τα τέλη Μαΐου και μόνο οι σημαντικές επιχειρήσεις επιτρέπεται να ανοίξουν ξανά. Η κομητεία είπε ότι δεν θεωρεί την Tesla ουσιαστική επιχείρηση. Οπότε ο Musk ίσως να μην έχει και τόσο άδικο σε αυτά που λέει.