Γιατί ο Elon Musk είναι τόσο... "φτιαγμένος";


Η μετοχή της εταιρίας έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 420 δολαρίων, με τον αριθμό 420 να είναι η κωδική ονομασία της μαριχουάνας στην αργκό των Αμερικανών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/12/2019

Πολλοί θα θυμούνται τον θόρυβο που είχε ξεσπάσει όταν πριν έναν χρόνο ο Musk σε ένα "αψυχολόγητο" όπως είπε ο ίδιος tweet είχε αποκαλύψει ότι η εταιρία θα έβγαινε προς πώληση με τιμή μετοχής τα 420 δολάρια.

Το νούμερο αυτό, που στην αμερικάνικη αργό σημαίνει το κάπνισμα μαριχουάνας, αλλά και η εμφάνισή του σε ραδιοφωνική εκπομπή όπου τραβάει μερικές τζούρες από ένα τσιγαριλίκι, τον έφεραν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, έκαναν τον κόσμο να αμφιβάλλει για την πνευματική του διαύγεια και έφεραν την μετοχή της Tesla στα τάρταρα των 200 δολαρίων.

Αυτή την βδομάδα όμως ο Musk παίρνει την εκδίκησή του, καθώς όντως η μετοχή του άγγιξε τον "μαγικό" αριθμό των 420 δολαρίων, το υψηλότερο στην ιστορία της εταιρίας. Με βάση αυτό το νούμερο η κεφαλαιοποίηση της Tesla αγγίζει πλέον τα 76 δισεκατομμύρια δολάρια και η προσωπική περιουσία του Musk τα 15,2 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Φέτος η μετοχή ανέβηκε κατά 27% καθώς η πορεία της εταιρίας ήταν εξαιρετική (ιδίως μετά την αποκατάσταση της παραγωγής του Model 3) αλλά υπήρξαν και πολλές ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις για το μέλλον, μεταξύ αυτών και το Cybertruck.

Όλα καλά για τον κύριο Musk λοιπόν που δεν παρέλειψε να "τρολάρει" την είδηση της ανόδου της μετοχής στο συγκεκριμένο νούμερο λέγοντας (σε ελεύθερη μετάφραση) ότι "Το Χρηματιστήριο είναι... φτιαγμένο".