Γιατί ο όμιλος VW κόβει τα μοντέλα φυσικού αερίου;


Εμπορική αποτυχία ή αλλαγή στρατηγικής. Ο όμιλος VW σταματά την εξέλιξη των εκδόσεων φυσικού αερίου στρέφοντας το βλέμμα του στην ηλεκτροκίνηση.

  • 10/3/2020

Αναμενόμενο ή όχι o όμιλος αυτοκινητοβιομηχανιών VW ανακοίνωσε δια στόματος του επικεφαλής του τμήματος έρευνας και εξέλιξης, Frank Welsch, ότι σταματά την εξέλιξη μοντέλων φυσικού αερίου.

Ο γερμανικός όμιλος αυτοκινητοβιομηχανιών βλέπει τη συγκεκριμένη τεχνολογία να μην έχει την απήχηση που ενδεχομένως θα περίμενε -το 2019 οι πωλήσεις εκδόσεων φυσικού αερίου του VW Group δεν ξεπέρασαν τις 110.000 μονάδες σε παγκόσμιο επίπεδο- ενώ ταυτόχρονα είναι υποχρεωμένος να αφιερώσει όλους τους διαθέσιμους πόρους στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης.

Η παραγωγή των μοντέλων φυσικού αερίου θα συνεχιστεί κανονικά, ωστόσο, καμία από αυτές τις εκδόσεις δεν πρόκειται να αποκτήσουν διάδοχο.

«Εάν είμαστε σοβαροί όσον αφορά τη μετάβαση της κινητικότητας και την επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων, τότε πρέπει να επικεντρωθούμε στην ηλεκτροκίνηση. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς σπατάλη πόρων», δήλωσε ο Frank Welsch, σκιαγραφώντας την επόμενη ημέρα ενός ομίλου που διεκδικούσε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία των αεριοκίνητων μοντέλων στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι κερδίζω με τα αυτοκίνητα πόλης Φυσικού Αερίου - Τα υπέρ και τα κατά