Γιατί τα ελαστικά της Continental απέκτησαν δείκτη βάρους;


H φαινομενικά αθώα αύξηση του βάρους και του μεγέθους των σύγχρονων αυτοκινήτων κάνει πιο δύσκολο το έργο των ελαστικών επιβάλλοντας στους κατασκευαστές τους να προχωρήσουν σε ουσιαστικές αλλαγές.

  • 27/1/2021

Η τάση μεγέθυνσης των διαστάσεων που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία σε συνδυασμό με τον εξηλεκτρισμό όλο και περισσότερων προτάσεων δημιουργεί νέα δεδομένα.

Βλέπετε ο φαινομενικά αθώος μετασχηματισμός των αυτοκινήτων που φιγουράρουν στις καλογυαλισμένες βιτρίνες των κατασκευαστών μόνο αθώος δεν είναι, προκαλώντας την αποκαρδιωτική αύξηση του βάρους.

Μπορεί, λοιπόν, τα σύγχρονα τετράτροχα να βελτιώνονται διαρκώς τόσο στο επίπεδο της ασφάλειας όσο και σε εκείνο της αποδοτικότητας, την ίδια στιγμή ωστόσο γίνονται περισσότερο δυσκίνητα και απαιτητικά για τα ελαστικά που καλούνται να τα υπηρετήσουν.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Continental αποφάσισε να σηματοδοτεί από εδώ και στο εξής εκείνα τα ελαστικά που έχουν εξελιχθεί για βαρύτερα οχήματα.

Πέρα, λοιπόν, από το μέχρι σήμερα γνωστό δείκτη ταχύτητας, στα ελαστικά της Continental θα τοποθετείται και δείκτης βάρους. Το ελαστικά με τη σήμανση SL θα απευθύνονται σε συμβατικά οχήματα μικρού ή μεσαίου μεγέθους, ενώ το XL σε μεγαλύτερων διαστάσεων και βαρύτερα τετράτροχα.

Τέλος, τα ελαστικά της Continental με σήμανση HL θα αποτελούν την… ανθεκτικότερη ως προς τη διαχείριση του βάρους επιλογή της γερμανικής φίρμας.

 Όσον αφορά την κατασκευή τους, ενισχύσαμε το σημείο επαφής του ελαστικού με τη ζάντα και βελτιώσαμε το περίγραμμα του ελαστικού για να μειώσουμε τον θόρυβο κύλισης. Ταυτόχρονα, βελτιστοποιήσαμε τη σύνθεση του πέλματος ώστε να επιτύχουμε τον περιορισμό της αντίστασης κύλισης, να διασφαλίσουμε την ακρίβεια του χειρισμού και να διατηρήσουμε τα χιλιομετρικήαπόδοση σε υψηλά επίπεδα”, δήλωσε σχετικά ο Dr. Stefan Habicht, ο άνθρωπος που ηγείται της προσπάθειας που καταβάλλει η Continental ώστε να σηκώσει το… βαρύ φορτίο του μετασχηματισμού της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.