Γιορτάζοντας την ταχύτητα και την καινοτομία: LEGO Speed Champions McLaren Elva


Η McLaren Automotive και η LEGO Group ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν το νέο LEGO Speed  Champions McLaren Elva.

  • 20/6/2021

Η McLaren Automotive και η LEGO Group έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν το νέο LEGO Speed Champions McLaren Elva, ένα εντυπωσιακό αντίγραφο ενός από τα πιο μοναδικά roadsters στον κόσμο.

Το σετ παιχνιδιών 263 κομματιών με minifigure εμπνευσμένο από τον κύριο μηχανικό ανάπτυξης της McLaren Automotive για μοντέλα Ultimate, Rachel Brown, κυκλοφορεί παγκοσμίως στο LEGO.com, σε καταστήματα LEGO και άλλους λιανοπωλητές την 1η Ιουνίου του 2021.

Η νέα είσοδος στο γκαράζ της LEGO McLaren σήμερα είναι η νεότερη συνεργασία μεταξύ του κατασκευαστή πολυτελών supercar και της εμβληματικής εταιρείας παιχνιδιού: το LEGO Speed Champions McLaren Elva.

Εμπνευσμένο από το ελαφρύτερο και πιο καινοτόμο supercar της McLaren, αυτό το συναρπαστικό νέο σετ δίνει στα παιδιά και στους λάτρεις των αυτοκινήτων την ευκαιρία να συλλέξουν, να χτίσουν και να εξερευνήσουν ένα από τα πιο αποκλειστικά ανοιχτά roadster στον κόσμο.

Σχεδιασμένο για απαράμιλλη εμπειρία για τον οδηγό και απόλυτη οδηγική απόλαυση, το McLaren Elva δεν έχει οροφή, παράθυρα, ενώ υπάρχει με ή χωρίς παρμπρίζ, δημιουργώντας μια αξέχαστη οδηγική εμπειρία. Όταν επιλέγει το μοντέλο χωρίς οθόνη, το McLaren Elva προσφέρει το εξελιγμένο σύστημα Active Air Management System (AAMS), χρησιμοποιώντας έξυπνη αεροδυναμική για τον έλεγχο του αέρα, δημιουργώντας μια «φούσκα» γύρω από τους επιβάτες και προστατεύοντάς τους από τον επερχόμενο άνεμο.

Όπως και η έκδοση χωρίς οθόνη, το σετ LEGO 263 τεμαχίων διαθέτει ένα μεγάλο πλαίσιο, ενσωματωμένο το ανοιχτό πιλοτήριο δύο θέσεων και αυθεντικές λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων των αεραγωγών AAMS που κάνουν το Elva τόσο καινοτόμο και μοναδικό.

Το LEGO Speed Champions McLaren Elva έχει ύψος πάνω από 4 εκατοστά, μήκος 16 εκατοστά και πλάτος 7 εκατοστά. Εντυπωσιακό από κάθε γωνία, το λεπτομερές αντίγραφο προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία κατασκευής, ιδανικό για εμφάνιση ή σούπερ αεροδυναμική οδηγική δράση.

Το LEGO Speed Champions McLaren Elva έρχεται επίσης με έναν οδηγό McLaren minifigure, πλήρες με κοστούμι αγώνων, κράνος και γαλλικό κλειδί, εμπνευσμένο από την κύρια μηχανικό ανάπτυξης της McLaren Automotive για μοντέλα Ultimate, Rachel Brown.

Η Rachel έχει εργαστεί σε απίστευτα έργα οχημάτων όπως το McLaren Senna GTR και υποστήριξε επίσης το σχεδιασμό και τη δημιουργία του LEGO Technic McLaren Senna GTR που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

Ο ρόλος της ακολουθεί τα μοντέλα McLaren Ultimate, συμπεριλαμβανομένου του Elva, από τη βασική ιδέα έως την παραγωγή και τη διαχείριση στοιχείων όπως οι δοκιμές πίστα και αεροδυναμικής σήραγγας.

«Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι είδαμε την Elva από ένα πρωτότυπο που είχε σχεδιαστεί ώστε να φτάνει στο όριο, να φτάνει μέχρι την τελική παραγωγή οχημάτων. Αισθάνομαι ακόμα πιο ξεχωριστό τώρα που βλέπουμε όλη αυτή τη σκληρή δουλειά να μεταμορφώνεται στο μοντέλο LEGO Speed Champions Elva για να μοιραστούμε με παιδιά και θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

«Από τότε που ήμουν παιδί, ονειρευόμουν να οδηγώ και να δοκιμάζω αυτοκίνητα και ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι μέρος της δουλειάς μου. Ελπίζω ότι εμπνέει άλλους νέους να ακολουθήσουν τα πάθη τους και να ακολουθήσουν καριέρα στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας ή του σχεδιασμού και της μηχανικής. Υπάρχουν τόσες πολλές απίστευτες ευκαιρίες.» δήλωσε η Rachel Brown, Μηχανικός Ανάπτυξης - Ultimate, McLaren Automotive.

Οι θαυμαστές ηλικίας επτά ετών και άνω μπορούν να εξερευνήσουν την κατασκευή της πραγματικής Elva καθώς χτίζουν το LEGO, πριν το δείξουν ή να το δοκιμάσουν με άλλα αυτοκίνητα παιχνιδιών από τη σειρά Speed Champions - συμπεριλαμβανομένου του McLaren Senna.

«Ως μια πολυτελής μάρκα πρωτοποριακής σκέψης, είναι σημαντικό για εμάς στη McLaren Automotive να αντικατοπτρίζει και να αντανακλά το πάθος μας για την καινοτομία και την τεχνολογία, καθώς και την αξία που δίνουμε γύρω από την έμπνευση των μελλοντικών γενεών μέσω εξαιρετικού σχεδιασμού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η συνεργασία μεταξύ της McLaren και του LEGO Group είναι τόσο φυσική, με τις δύο μάρκες να χρησιμοποιούν δημιουργικότητα και να μαθαίνουν να εμπνέουν και να αναπτύσσουν τους κατασκευαστές και τους μηχανικούς του αύριο.», τόνισε ο Gareth Dunsmore, Chief Marketing Officer, McLaren Automotive

«Με τους LEGO Speed Champions, ελπίζουμε να φέρουμε τους οπαδούς LEGO όλων των ηλικιών πιο κοντά στο αυτοκίνητο των ονείρων τους και να τους ενθαρρύνουμε να πιστέψουν ότι μπορούν να είναι ό, τι θέλουν, όπως έχει και η Rachel. Γι 'αυτό ήταν τόσο προνόμιο να συνεργαστείτε με τη McLaren για να δημιουργήσετε μια LEGO έκδοση του Elva. Συνεργαστήκαμε στενά με την ομάδα της McLaren από τη σύλληψη της ιδέας, όταν η πραγματική Elva ήταν ακόμα σε πρώιμη ανάπτυξη, μέχρι τη διαδικασία σχεδιασμού.

«Ως το πρώτο roadster της συλλογής LEGO Speed Champions, συνεργαστήκαμε στενά με την ομάδα McLaren, λαμβάνοντας αρχικά σκίτσα και πρώιμες ψηφιακές αποδόσεις του αυτοκινήτου, που μας βοήθησαν να δημιουργήσουμε μια εντελώς μοναδική εμπειρία κατασκευής», δήλωσε από την πλευρά του ο Chris Stamp, Διευθυντής Σχεδιασμού, LEGO Speed Champions.