Glickenhaus 007S: Mε 1.400 ίππους και την άδεια να "σκοτώνει"


Μπορεί να θυμίζει το κωδικό όνομα του πράκτορα James Bond, αλλά ουδεμία σχέση έχει, το Glickenhaus 007S είναι ένα hypercar, που είναι πιθανό να δούμε να κυκλοφορεί κανονικά στους δρόμους.

  • 2/4/2021

Αν το Glickenhaus 007 σας θυμίζει αγωνιστικό αυτοκίνητο, είναι επειδή όντως είναι αγωνιστικό της Scuderia Cameron Glickenhaus, που έχει κατασκευαστεί για το Le Mans Hypercar (LMH) της FIA World Endurance Championship.

Όμως με την προσθήκη του «S», στο όνομά του (πιθανώς για το street), υπάρχει περίπτωση να παραχθεί και σε έκδοση δρόμου.

Η πετυχημένη πορεία του Glickenhaus 007 με τις ανάλογες νίκες στους αγώνες, θεωρείται δεδομένη για τους κατασκευαστές, ειδικά μετά τα δοκιμαστικά που έκανε στην Monza προ καιρού και οι ιθύνοντες θεωρούν ότι πρέπει να υπάρχει και συνέχεια.

Για αυτό λοιπόν στις σκέψεις τους βρίσκεται η παραγωγή μιας νόμιμης έκδοσης που θα φέρει κλιματισμό, θέσεις για τρεις επιβαίνοντες και φυσικά ασφάλτινα, μη αγωνιστικού τύπου, ελαστικά.

Το συγκεκριμένο hypercar με την απόδοση των 1.400 ίππων, θα αποκαλείται Glickenhaus 007S και θα είναι σε θέση να κυκλοφορεί τόσο στο δρόμο όσο και σε μια πίστα, όπως το φημισμένο Nurburgring, με πιθανό χρόνο γύρου κάτω από 6 λεπτά.

Πέρα από το συνολικό βάρος που αναμένεται κοντά στα 1.270 κιλά, άλλες επίσημες πληροφορίες προς το παρόν δεν υπάρχουν.

Το πλάνο της εταιρείας μιλά για κατασκευή 24 μονάδων, η κάθε μία από τις οποίες θα κοστίζει 2,3 εκατομμύρια δολάρια (2 εκατομμύρια ευρώ περίπου). Η προϋπόθεση είναι ότι θα υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.