Γνωρίστε την υπερσπάνια Lancia Delta Integrale δια χειρός Automobili Amos


Η Automobili Amos έφερε ξανά στη ζωή τη Lancia Delta Integrale, με την ονομασία Automobili Amos Delta Futuristica - μία εξ αυτών τίθεται τώρα προς πώληση.

  • 30/9/2022

Ο ιδρυτής της Automobili Amos, Eugenio Amos, παρουσίασε προσωπικά το όχημα το 2018.

Πρόκειται για μία αναβίωση της θρυλικής Delta Integrale, με μόλις 20 αντίτυπα να κατασκευάζονται.

Με απόδοση που αγγίζει τα 335 PS, η Automobili Amos έπρεπε να κάνει σημαντικές αλλαγές στην εισαγωγή του αέρα, στην εξάτμιση, στο ψυγείο και στον εγκέφαλο του 2λιτρου, υπετροφοδοτούμενου κινητήρα, καθώς στην αρχική του έκδοση απέδιδε 200 PS.

Η δύναμη στέλνεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός ενισχυμένου, 5τάχυτου, χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων.

Οι αλλαγές στο αμάξωμα αφορούν την αφαίρεσης αρκετών πάνελ και της τοποθέτησης νέων από ανθρακόνημα, με στόχο τη μείωση του βάρους και την ενίσχυση του αυτοκινήτου συνολικά, φτάνοντας πια τα 1250 κιλά.

Έχει επενδυθεί με livery που θυμίζει εκείνο της χορηγίας της Martini τα χρόνια που η Delta σκόρπιζε τον τρόμο στις ειδικές διαδρομές του WRC, ενώ διαθέτει ζάντες EvoCorse Turbofan που ταιριάζουν τέλεια με την όλη αισθητική του.

Το εν λόγω παράδειγμα έχει βγει προς πώληση στο site της Prestige Imports, στο Μαϊάμι της Φλόριντα, και έχει τιμή που φτάνει τα 649.950 δολάρια. Για την ιστορία, η αρχική τιμή πώλησης έφτανε τα 347.000 δολάρια.