Google Maps: Ban στους χρήστες που δεν μοιράζονται πληροφορίες!


Τόσο στο Android όσο και στο iOS, μια πρόσφατη ενημέρωση στους Χάρτες της Google απενεργοποιεί τις φωνητικές οδηγίες και τις οδηγίες πλοήγησης στους χρήστες που δεν συμφωνούν να μοιράζονται τα δεδομένα σας με την Google.

  • 6/10/2021

Ταυτόχρονα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση του Android Auto και του Google Maps που επιτρέπει την προσθήκη δρόμων, για παράδειγμα, η εφαρμογή έχει αρχίσει να δείχνει σε ορισμένους χρήστες ένα μήνυμα, στο οποίο ο χρήστης καλείται να εξουσιοδοτήσει τη συλλογή των δεδομένων του για να μπορεί να χρησιμοποιήσει μερικές από τις λειτουργίες πλοήγησης. Χωρίς αυτό, πολλές από τις επιλογές περιήγησης σε πραγματικό χρόνο δεν θα λειτουργήσουν.

Αυτό που συμβαίνει εξηγείται λεπτομερέστερα στη νέα αναδυόμενη ειδοποίηση. «Καθώς περιηγείστε, η Google συλλέγει λεπτομέρειες, όπως τη θέση του GPS και τη διαδρομή που έχετε ακολουθήσει. Αυτά τα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν ορατές σε άλλους πληροφορίες και να τους βοηθήσουν να βρουν την ταχύτερη διαδρομή.»

Εάν ο χρήστης δεν συμφωνεί να μοιραστεί αυτά τα δεδομένα και αντ 'αυτού, κάνει κλικ στο κουμπί "Ακύρωση", οι Χάρτες Google απενεργοποιούν πλήρως την πλοήγηση σε πραγματικό χρόνο. Αντ 'αυτού, οι χρήστες θα βλέπουν μόνο την παλιά λίστα οδηγιών. Δεν θα λαμβάνουν επίσης φωνητικές οδηγίες ή πλοήγηση.

Χάρτες Google

Η εφαρμογή χαρτογράφησης συλλέγει πολλά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των ενδείξεων GPS, για να καθορίσει τις συνθήκες κυκλοφορίας και να τις εμφανίσει σε πραγματικό χρόνο ή να τις προβλέψει μέσω στατιστικής ανάλυσης. Αυτή η ακρίβεια, η οποία συνεχίζει να βελτιώνεται, βασίζεται σε ένα δισεκατομμύριο χιλιόμετρα που συλλέγονται καθημερινά στον πλανήτη χάρη στην ίδια την εφαρμογή που χρησιμοποιούν πολλοί οδηγοί.

Οι Χάρτες Google χρησιμοποιούσαν πάντα αυτά τα δεδομένα γεωγραφικής θέσης, ούτως ή άλλως. Από την άλλη πλευρά, ο διαδικτυακός γίγαντας τονίζει ότι τα δεδομένα που συλλέγονται δεν είναι καθόλου προσωπικά και δεν σχετίζονται με τον λογαριασμό Google. Εκτός από αυτή τη νέα απαίτηση για χορήγηση άδειας στην Google, δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή από την προηγούμενη κατάσταση.

Αυτή η αλλαγή επιβεβαιώνει ξανά αυτές τις πληροφορίες στους χρήστες, πιθανώς σε μια προσπάθεια της Google να είναι πιο ανοιχτή και διαφανής σχετικά με τις πολιτικές συλλογής δεδομένων και το απόρρητο των χρηστών.