Gov.gr Wallet: Μετά το δίπλωμα μπαίνουν στο κινητό Άδεια Κυκλοφορίας και ΚΤΕΟ


Το ψηφιακό πορτοφόλι του gov.gr θα ενσωματώσει στις αρχές Οκτωβρίου νέες λειτουργίες που θα λύσουν τα χέρια χιλιάδων οδηγών. Δείτε πως θα το κατεβάσετε στο κινητό σας.

  • 5/9/2022

Στο τέλος Ιουλίου η Ελληνική Κυβέρνηση παρουσίασε και επίσημα τη νέα εφαρμογή Gov.Gr Wallet μέσω της οποίας μπορεί ο καθένας να φέρει το δίπλωμα οδήγησης και την αστυνομική ταυτότητα στο κινητό του.

Η νέα υπηρεσία έδειξε με το “καλημέρα” ότι θα λύσει τα χέρια μεγάλου μέρους των οδηγών που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους αφού από τις πρώτες κιόλας ημέρες είχαν ψηφιοποιηθεί σχεδόν 160.000 άδειες οδήγησης ενώ την ίδια στιγμή ο αριθμός για τις ταυτότητες είχε ξεπεράσει τις 200.000!

Το νέο ψηφιακό πορτοφόλι αναμένεται να μπει σε πλήρη ισχύ την 1η Οκτωβρίου 2022 και ήδη υπάρχουν πληροφορίες πως μαζί θα “ξεκλειδώσουν” μια σειρά από νέες λειτουργίες.

Αναφορικά με τους οδηγούς οι δύο νέες προσθήκες θα αφορούν την Άδεια Κυκλοφορίας του οχήματος, τα αποτελέσματα του Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ), την ημερομηνία για τον επόμενο έλεγχο καθώς επίσης τα στοιχεία της ασφάλισης και της πληρωμής των Τελών Κυκλοφορίας.

Δείτε αναλυτικά τη διαδικασία για να κατεβάσετε το Gov.gr Wallet στο κινητό σας πατώντας εδώ