GP Aμερικής: Nίκη του Raikkonen - Στην αναμονή για τον τίτλο ο Hamilton


Μετά από 113 ολόκληρους αγώνες, ο 39χρονος Φινλανδός Kimi Raikkonen με Ferrari πήρε μία ιδιαίτερα σημαντική νίκη, που κρατά ζωντανό στο κυνήγι του τίτλου τον Vettel.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 21/10/2018

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι σήμερα θα είχαμε πρωταθλητή, τελικά ένας Kimi Raikkonen από τα παλιά, κατάφερε να πάρει τη νίκη, και σε συνδυασμό με τους υπόλοιπους τερματισμούς να αναβάλει την ανάδειξη του πρωταθλητή για τον επόμενο αγώνα στο Μεξικό. 

Οι τελευταίοι δέκα γύροι ήταν για γερά νεύρα, με τον Raikkonen να προσπαθεί να κρατηθεί στην πρώτη θέση, τον Verstappen στην δεύτερη θέση και τον Ηamilton, με φρέσκα λάστιχα και κίνητρο για το πρωτάθλημα να πιέζει αφόρητα. Οι τρεις πρώτοι οδηγοί έδωσαν σκληρή μάχη μεταξύ τους, σε μία σπάνια εικόνα για πρωτάθλημα, ιδίως στην μάχη του Verstappen με τον Hamilton τρεις γύρους πριν το τέλος.

Ο Hamilton τελικά τερμάτισε στην τρίτη θέση, καταφέρνοντας να κερδίσει κάποιους έξτρα πόντους σε σχέση με τον Vettel, όμως τελικά δεν τα κατάφερε να καθαρίσει το πρωτάθλημα σ' αυτό τον αγώνα. Σ' αυτό συνέβαλλε και η τακτική της Μercedes να τον βάλει νωρίς για αλλαγή ελαστικών, ακολουθώντας τελικά τακτική δύο πιτ-στοπ.

Για τον Vettel τα πράγματα δεν πήγαν καλά όλο το Σαββατοκύριακο, τόσο με την τέταρτη θέση στην εκκίνηση λόγω ποινής, όσο και με την εξέλιξη του αγώνα, όπου και πάλι είχε μία επαφή στο πρώτο κιόλας γύρο (αυτή τη φορά με τον Ricciardo) που τον έριξε αρκετά πίσω, στην 13η θέση. Τελικά, κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση, κρατώντας ζωντανές τις ελάχιστες ελπίδες του για πρωτάθλημα. 

Ραντεβού σε μία εβδομάδα στο Μεξικό, όπου μάλλον θα ξεκαθαρίσει η υπόθεση τίτλος, μιας και οι 70 πόντοι διαφοράς θα χρειαστούν ένα θαύμα από την πλευρά του Vettel και της Ferrari για να καταφέρουν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση.