GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ: Νίκη για Bottas-Εύκολο 1-2 για Mercedes


H Μercedes δείχνει από το πρώτο κιόλας Γκραν Πρι ότι και στη φετινή σεζόν βρίσκεται σε δική της κλάση. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 17/3/2019

 Στην "πίστα" της Μελβούρνης, μπροστά σε πάνω από 300 χιλιάδες θεατές, η Mercedes έδωσε την πρώτη φετινή της παράσταση, κερδίζοντας χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα και τις δύο πρώτες θέσεις. Όχι με την αναμενόμενη σειρά, μιας και ο Bottas ήταν εκείνος που έφυγε από την αρχή εμπρός και ποτέ δεν απειλήθηκε καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα. Και μάλιστα έκανε και τον ταχύτερο γύρο, κερδίζοντας έναν ακόμα τον ένα βαθμό που ισχύει από φέτος.Ήταν η πρώτη του νίκη μετά το κλείσιμο της σεζόν στο Άμπου Ντάμπι το 2017, έχοντας περάσει ολόκληρο το 2018 χωρίς νίκη.

Ο Φινλανδός δεν απειλήθηκε ούτε και από τον team-mate του, τον Hamilton o οποίος αρκέστηκε στην δεύτερη θέση, έχοντας να φυλάξει τους βαθμούς του από έναν απειλητικό Verstapen που τερμάτισε τελικά στην τρίτη θέση, δείχνοντας πάντως τις δυνατότητες της Red Bull και της Honda που επέστρεψε στο podium (τελευταία φορά ήταν εκεί το 2008 στο Βρετανικό Γκραν Πρι!). 

Mεγάλη απογοήτευση για τους φίλους της Ferrari, οι οποίες ποτέ δεν βρέθηκαν στον ρυθμό των πρώτων, έχοντας μείνει αρκετά πίσω, και με μόνο ενδιαφέρον την μάχη ανάμεσά τους. Ο Leclerc προς το τέλος του αγώνα φαίνεται να είχε την δυνατότητα να περάσει τον Vettel όμως λίγους γύρους πριν την καρό σημαία, έκοψε ρυθμό, προφανώς μετά από εντολές από την ομάδα. Η απόδοσή τους ίσως να μην είναι ενδεικτική για την συνέχεια της σεζόν, όμως τα 57 δευτερόλεπτα που χωρίζουν τον Vettel από τον Bottas ίσως να πρέπει να προβληματίσουν τη νέα ηγεσία της ομάδας. 

Την δεκάδα έκλεισαν οι Magnussen με Haas, η Hulkenberg με Renault, ο Raikkonen με Alfa Romeo, ο Stroll με Racing Point, και Kvyat με Toro Rosso