GP Βαρκελώνης 2020: Hamilton uber alles!


Ο Hamilton μετουσίωσε την ταχύτητα του μονοθεσίου της Mercedes σε μία ακόμα νίκη, κρατώντας πίσω του τον M. Verstappen και τον παραδομένο στη μοίρα του δεύτερου οδηγού V. Bottas.

  • 16/8/2020

Ένα ήσυχο κυριακάτικο απόγευμα είχε ο L. Hamilton στην πίστα της Βαρκελώνης καθώς η μοναδική πρόκληση που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν η μοναξιά της κορυφής.

Η εκκίνηση έφερε τον M. Verstappen στην ουρά του Βρετανού καθώς ο V. Bottas δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τη θέση του, πέφτοντας έως και την τρίτη θέση πίσω από τον αξιόμαχο Stroll.

Ο Φινλανδός κατάφερε να ανακτήσει την τρίτη θέση όχι όμως και να απειλήσει τον M. Verstappen. H συνέχεια βρήκε τη Mercedes να πραγματοποιεί έναν αγώναυπομονής, αναγκάζοντας την Red Bull να πάρει το ρίσκο του πρώτουpitstop.

O Hamilton διατήρησε ένα προβάδισμαασφαλείας από τον ιπτάμενο Ολλάνδό, την οποία και διατήρησε παρά το αποτυχημένο πρώτο pitstop του Βρετανού.

Το δεύτερο μισό του GP Βαρκελώνης κύλισε ακριβώς όπως και το πρώτο μέρος. Οι μάχεςπεριορίστηκαν στις πιο πίσωθέσεις με τον S. Vettel να σώζει αυτή τη φορά την τιμή της Ferrari ανεβαίνοντας στην έβδομη θέση από την ενδέκατοι.

Αντιθέτως, ο C. Leclerc έμεινε εκτόςβαθμολογούμενηςδεκάδας, μετά και το τετακέ στον 37ο γύρο του αγώνα. Η παρουσία των μονοθεσίων της Racing Point στην 4η και την 5η θέση μόνο έκπληξη δεν αποτελεί, με τον Stroll να κερδίζει τον Perez, ενώ εξαιρετική ήταν και η απόδοση του Sainz που έφερε τη McLaren στην έκτη θέση.

Albon, Gasly και Norris συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα μετά από έναν αγώνα που δεν θα μείνει στην ιστορία έως ο πλέον συναρπαστικός.

Μετά τη σημερινή νίκη του, ο L. Hamiltonπραγματοποίησε ένα ακόμαβήμα προς την κατάκτηση του φετινού τίτλου, ενώ αποτελεί και τον πιλότο με τα περισσότεραpodiums στην ιστορία της Formula 1.

1Lewis HamiltonMercedes1h31m45.279s
2Max VerstappenRed Bull/Honda24.177s
3Valtteri BottasMercedes44.752s
4Lance StrollRacing Point/Mercedes1 Lap
5Sergio PerezRacing Point/Mercedes1 Lap
6Carlos Sainz Jr.McLaren/Renault1 Lap
7Sebastian VettelFerrari1 Lap
8Alexander AlbonRed Bull/Honda1 Lap
9Pierre GaslyAlphaTauri/Honda1 Lap
10Lando NorrisMcLaren/Renault1 Lap
11Daniel RicciardoRenault1 Lap
12Daniil KvyatAlphaTauri/Honda1 Lap
13Esteban OconRenault1 Lap
14Kimi RaikkonenAlfa Romeo/Ferrari1 Lap
15Kevin MagnussenHaas/Ferrari1 Lap
16Antonio GiovinazziAlfa Romeo/Ferrari1 Lap
17George RussellWilliams/Mercedes1 Lap
18Nicholas LatifiWilliams/Mercedes2 Laps
19Romain GrosjeanHaas/Ferrari2 Laps
-Charles LeclercFerrariElectrical
-Roy NissanyWilliams/MercedesWithdrawn