GP Κίνας: Εύκολη νίκη του Hamilton και «1-2» για την Mercedes


Χωρίς ιδιαίτερες μάχες και με ξεκάθαρη νίκη των δύο Mercedes κύλησε το 1000ό Grand Prix στην Κίνα

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 14/4/2019

Μία από τις πιο εύκολες νίκες για τον Hamilton και ένα "χαλαρό" 1-2 για την Mercedes ήταν η κατάληξη του 1000ού Grand Prix που έγινε στην Κίνα. 

Η διαφορά των δύο Mercedes από τις Ferrari ήταν για έναν άλλο αγώνα πολύ μεγάλη, κάτι που δυσαρεστεί τους φίλους της ιταλικής εταιρίας και σίγουρα θα προβληματίσει τους ανθρώπους της ομάδας. Τον ρόλο τους έπαιξαν και κάποια μικρά λάθη τακτικής με τον Leclerc και τις αλλαγές ελαστικών του που τελικά τον άφησαν εκτός τετράδας. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι Mercedes φαίνεται από την αρχή της σεζόν να έχουν ξεκάθαρα το πάνω χέρι, χωρίς να απειλούνται από κανέναν, με ταχύτατα και αξιόπιστα μονοθέσια, και ένα δίδυμο οδηγών που λειτουργούν σαν ομάδα, με τα αντίστοιχα αποτελέσματα. 

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Vettel ενώ πίσω ο Verstappen εκμεταλλεύθηκε την αστοχία στην τακτική της Ferrari και πήρε την τέταρτη θέση. Πίσω του ο Leclerc, που προσπάθησε αρκετά όμως όπως φαίνεται το μονοθέσιό του είναι κατώτερο των περιστάσεων και των ικανοτήτων του. 

Για τις υπόλοιπες θέσεις έγιναν κάποιες μάχες μεταξύ των οδηγών των μεσαίων ομάδων, χωρίς όμως κάποιο ιδιαίτερο περιστατικό που θα άξιζε ιδιαίτερης μνείας, πέραν της απόδοσης του Albon που ξεκίνησε από τα pit και κατάφερε τελικά να μπει στην βαθμολογούμενη δεκάδα. 

Στις υπόλοιπες θέσεις βρέθηκαν οι Gasly με Red Bull, Ricciardo με Renault, Perez με Racing Point,  Raikkonen με Alfa Romeo και Albon με Toro Rosso.