GP Μονακό: Δείτε πώς τοποθετήθηκε στο κατάστρωμα του yacht η συλλεκτική Ferrari F40 (video)


Η κόκκινη Ferrari που «πάρκαρε» στο κατάστρωμα του πολυτελούς σκάφους, τράβηξε τα βλέμματα των θεατών ενώ εμφανίστηκε και στη live μετάδοση του αγώνα της F1.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: altr.trade, Car & Car
  • 30/5/2023

Κάθε χρόνο, το Grand Prix του Μονακό γίνεται πόλος έλξης πολλών celebrities που λατρεύουν την αυτοκίνηση και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Εκατομμυριούχοι, ακόμα και δισεκατομμυριούχοι καταφτάνουν στη μαρίνα του Μόντε Κάρλο για το αγωνιστικό τριήμερο, κι είναι η απόλυτη ευκαιρία για να επιδείξει κανείς τον απέραντο πλούτο του.

Πολλά ήταν τα εντυπωσιακά superyacht που έδωσαν γι' ακόμα μία φορά το παρόν στο Grand Prix του Μονακό, κι ένα από αυτά κάνει τον γύρο των social media, ως το πιο 'αυτοκινητιστικά' συναρπαστικό.

Πρόκειται για ένα superyacht που έφερε στο Μονακό η Altr, μία εταιρεία που εμπορεύεται 'κομμάτια' σπανίων αντικειμένων και οχημάτων. Για παράδειγμα, μία από τις πιο πρόσφατες ενέργειες της εταιρείας ήταν ο διαχωρισμός ενός Rolex Daytona 6265/8 σε 500 μέρη, τα οποία πουλήθηκαν χωριστά, έτσι ώστε ο κάθε συλλέκτης να μπορεί να αποκτήσει ένα από αυτά, δηλαδή το 0,2% του ρολογιού.

Για το συγκεκριμένο αγωνιστικό τριήμερο, η Altr συνεργάστηκε με την ιταλική αντιπροσωπεία εξωτικών αυτοκινήτων, Car & Car, τοποθετώντας μία υπερσπάνια Ferrari F40 στο μπροστινό κατάστρωμα του yacht. Όπως ήταν αναμενόμενο, το θέαμα προκάλεσε θαυμασμό, και πρωταγωνίστησε μάλιστα και στη live μετάδοση του Grand Prix.

Η F40 τοποθετήθηκε στο yacht με γερανό, και φυσικά δεν οδηγήθηκε αφού πήρε το θέση της στο κατάστρωμα. Το πανάκριβο και ιδιαίτερα σπάνιο supercar της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας ταίριαξε απόλυτα στο περιβάλλον του υπερπολυτελούς yacht.

Μιλώντας για το σκάφος, το συγκεκριμένο έχει μήκος 55m κι ονομάζεται Quinta Essentia. Η τιμή ενοικίασης ξεκινά από τα 280.000 ευρώ τη βδομάδα, όμως δεν είναι αυτό το πιο ακριβό yacht που βρέθηκε στη μαρίνα του Μόντε Κάρλο για το Grand Prix. Ο λόγος για το Octopus, ένα σκάφος μήκους 126,2m που χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα για ένα ταξίδι στον γύρο της Ανταρκτικής. Το κόστος ενοικίασης ξεκινά από τα 2,2 εκατ. δολάρια τη βδομάδα και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 26 επιβαίνοντες.