GP Μπαχρέιν: Nίκη για την Mercedes - Άτυχη η Ferrari


Οι Mercedes επικράτησαν σε έναν αγώνα που κατάφεραν -για διαφορετικούς λόγους- να χάσουν οι δύο Ferrari 

  • KΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 31/3/2019

Και ενώ όλα  έδειχναν ότι το κλίμα θα άλλαζε σε σχέση με την Αυστραλία, οι δύο Ferrari κατάφεραν να χάσουν έναν αγώνα που μέχρι λίγους γύρους πριν το τέλος είχαν στο τσεπάκι τους. Την αρχή έκανε στον 48ο γύρο ο Vettel ο οποίος έκανε ένα μεγαλοπρεπές τετ-α-κε λαβώνοντας την Ferrari του και χάνοντας την μάχη με τον Hamilton. 

Ενώ λίγους γύρους αργότερα ο μέχρι τότε αδιαφιλονίκητα πρώτος Leclerc άρχισε να χάνει χρόνο καθώς το μονοθέσιό του παρουσίασε πρόβλημα στον κινητήρα. Ο εξαιρετικός μέχρι εκείνη την στιγμή νεαρός οδηγός έχασε την πρώτη θέση από τον Hamilton ενώ λίγο πριν πέσει η καρό σημαία, τον πέρασε και ο Bottas, με τις Mercedes να κάνουν το "1-2" αλλά χωρίς να πείσουν ότι είναι πιο γρήγορες από τις Ferrari.

O Lecler προσπάθησε όσο μπορούσε με την λαβωμένη Ferrari του να κρατηθεί όσο γίνεται μέσα στον αγώνα και τελικά τερμάτισε στην τρίτη θέση -το πρώτο podium στην καριέρα του- καθώς δύο γύρους πριν το τέλος τα δύο Renault παρουσίασαν πρόβλημα και μπήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Πάντως ο συμπαθέστατος Leclerc έδειξε ξεκάθαρα το ταλέντο του, έβαλε υποθήκη για το μέλλον, ενώ τουλάχιστον του μένει η παρηγοριά του ταχύτερου γύρου και του βαθμού που αυτός δίνει. Όπως και να έχει, η σεζόν μόλις αρχίζει για τον μικρό, και σίγουρα αναμένεται να δούμε πολλά από το ταλέντο του οδηγού της Ferrari.

Tην δεκάδα έκλεισαν οι  Verstappen με Red Bull, Vettel με Ferrari, Norris με McLaren, Raikkonen με Alfa Romeo, Gasly με Red Bull, ,Albon με Toro Rosso και Perez με Racing Point. 

Ως συμπέρασμα, αυτό που μένει από το Μπαχρέιν είναι ότι η Ferrari είναι άκρως ανταγωνιστική και αποτελεσματική σε επίπεδο οργάνωσης της ομάδας, έστω και αν έχασε από ατυχίες. Επόμενος αγώνας, ο 1000ός στην ιστορία της Formula 1 θα γίνει στις 14 Απριλίου στην Σαγκάη.