Gran Turismo 8: Ο Kazunori Yamauchi επιβεβαιώνει τον ερχομό του


Ο Kazunori Yamauchi, δημιουργός του δημοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού Gran Turismo, έκανε νύξη για το επόμενο «επεισόδιο» του franchise, που δε θα είναι άλλο από το Gran Turismo 8.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Gran Turismo 7 - Playstation YouTube
  • 12/2/2023

Το Gran Turismo 8 είναι ένα πρότζεκτ που κάθε λάτρης του κλασικού κι αγαπημένου βιντεοπαιχνιδιού θα ήθελε να γίνει πραγματικότητα. Νέες τεχνολογίες, νέα οχήματα, νέες πίστες, περισσότερη αδρεναλίνη και ανανεωμένα γραφικά.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο ιαπωνικό Game Watch, ο δημιουργός του παιχνιδιού, Kazunori Yamauchi, άφησε κάποια αινιγματικά υπονοούμενα που δείχνουν προς τη δημιουργία ενός νέου μέλους του franchise Gran Turismo, το 8ο σε σειρά βιντεοπαιχνίδι. Ο Ιάπωνας ήταν λακωνικός και δεν αποκάλυψε καμία περαιτέρω λεπτομέρεια για το παιχνίδι, όμως μπορούμε να βγάλουμε τα πρώτα συμπεράσματα γι αυτό.

«Βασικά, υπάρχει η κεντρική ιδέα. Έχω ξεκινήσει να κινούμαι προς το επόμενο παιχνίδι, αλλά δεν μπορώ να σας αποκαλύψω τίποτα ακόμα. Είναι πολύ κρίμα που δεν μπορώ να σας μιλήσω εύκολα,» είπε ο 55χρονος Ιάπωνας γελώντας.

Αν και λιγομίλητος, ο Yamauchi άφησε να εννοηθεί ότι το Gran Turismo 8 βρίσκεται στα πλάνα της εταιρείας παραγωγής, Polyphony Digital, και ότι τα πρώτα σχέδια έχουν ήδη δημιουργηθεί.

Οι ελάχιστες δηλώσεις του σχεδιαστή θέτουν νέα ερωτήματα στο τραπέζι. Ποια είναι η «κεντρική ιδέα» για την οποία έκανε λόγο; Ποιες αναβαθμίσεις θα έρθουν με την κυκλοφορία του; Πότε θα είναι αυτή; Φυσικά, μηδαμινά στοιχεία έχουν αποκαλυφθεί σχετικά με τα παραπάνω, και μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε.

Για παράδειγμα, μία πολύ πιθανή «κεντρική ιδέα» θα μπορούσε να βασίζεται στον ηλεκτρισμό, με κάποια λειτουργία παρόμοια με τη Formula E, ή κάποιο άλλο πρωτάθλημα με πρωταγωνιστές τα EV. Αυτό θα μπορούσε να δώσει, με τη σειρά του, στους παίκτες, τη δυνατότητα να οδηγήσουν μοντέλα που δεν έχουν περάσει στην παραγωγή, δηλαδή concept cars, διαφόρων αυτοκινητοβιομηχανιών.

Όσο για τα γραφικά, σίγουρα ο Yamauchi θα στοχεύει να δημιουργήσει ένα βιντεοπαιχνίδι που θα ξεπερνά σε όλα τους ανταγωνιστές. Αν κρίνουμε με βάση τις οπτικές αναβαθμίσεις που έφερε το νέο Forza Motorsport, η τεχνολογίαray tracing, που βελτιώνει και τονίζει την εξάπλωση του φωτός, είναι πολύ πιθανό να έρθει και στο GT8.

Βέβαια, η κυκλοφορία κάποιου trailer, ή ακόμα και η αποκάλυψη της ημερομηνίας κυκλοφορίας, απέχουν πολύ, αφού οποιοδήποτε στοιχείο gameplay ή teaser του παιχνιδιού, αναμένεται να καθυστερήσει έως και 3-5 χρόνια, πρωτού κάνει την εμφάνισή του. Ανάλογα με το πότε θα κυκλοφορήσει το PlayStation 6, το νέο βιντεοπαιχνίδι θα μπορούσε να είναι cross-gen, να λειτουργεί δηλαδή, για PS5, και για PS6.