Grand Prix 3, Season 2000: Η επέκταση που (δεν) έλειπε


Όταν το Grand Prix 3 κυκλοφόρησε πέρσι, τα διαθέσιμα αυτοκίνητα και πίστες ήταν εκείνα του 1998. Ο Geoff Crammond σχεδίαζε τον διάδοχο του φανταστικού GP2 επί τέσσερα χρόνια και όταν επιτέλους το GP3 κυκλοφορούσε, ήταν ατελές! Μέχρι σήμερα, οι πιστοί της Formula 1 κατέφευγαν στο Internet για να κατεβάσουν την καινούργια Ferrari. Τώρα πια έχουμε το επίσημο expansion.
  • 6/8/2001
Τι έχει να μας προσφέρει το Season 2000; Θεωρητικά, όσοι είναι φανατικοί οπαδοί του έξοχου simulation της Formula 1 έχουν ήδη κατεβάσει τα πάντα. Σίγουρα τα αυτοκίνητα και τις πίστες του 2001, ενώ οι πιο πωρωμένοι πιθανότατα θα έχουν κατεβάσει και τους ήχους, τα νέα ελαστικά της Michelin ή τις νέες κερκίδες του Spa-Francorchamps. Γι' αυτούς, το Season 2000 θεωρείται και πάλι "παλιό", αφού διαθέτει τα χαρακτηριστικά του περσινού πρωταθλήματος. Ας είμαστε ρεαλιστές. Η Micropose έχασε πολλά από τα credits της κυκλοφορώντας ένα -κατά τα' άλλα άψογο παιχνίδι- χωρίς τα τελευταία στοιχεία του πρωταθλήματος που μιμείται. Τώρα πια είναι αργά. Αυτό που πολλοί κατηγόρησαν ως . . . GP 2,5 πέρσι δεν γίνεται GP3 φέτος με μισές λύσεις. Από τη στιγμή που δεν κατάφεραν να φέρουν τα αυτοκίνητα του 2001, γιατί δεν περίμεναν να τελειώσει η φετινή σεζόν για να κυκλοφορήσουν ένα GP 4 με περισσότερες βελτιώσεις και φυσικά όλα τα στοιχεία που λείπουν, του χρόνου;

Για τους υπόλοιπους, που δεν είχαν καν ιδέα πώς κατεβάζεις επεκτάσεις του παιχνιδιού από το Internet, ή που το ειδικό software και η χρήση του τους φαινόταν πολύπλοκο, το Season 2000 είναι μάλλον χρήσιμο. Προσθέτει μπόλικα χαρακτηριστικά στο υπάρχον παιχνίδι. Ελάχιστες βελτιώσεις στα γραφικά, που ήταν όμως ήδη πολύ καλά, και ουσιαστικές αλλαγές στον ήχο, που βελτιώνεται κατά πολύ. Η πιο σημαντική αλλαγή είναι οι δύο έξτρα πίστες (Ινδιανάπολις και Μαλαισία) και -φυσικά- τα καινούργια αυτοκίνητα και οι οδηγοί.

Συμπερασματικά, το expansion pack του GP3 δεν αξίζει και πολλά για όσους το αγόρασαν πέρσι, πολύ λιγότερα για όσους έκαναν σωστή χρήση του Internet και "έντυσαν" το GP3 τους με όλες τις γνωστές προσθήκες. Σίγουρα όμως ενδιαφέρει όλους όσοι δεν απέκτησαν το GP3 και θέλουν τον κορυφαίο εξομοιωτή Formula 1 στο PC τους. Γιατί, παρά τις όποιες ατέλειές του, το Grand Prix 3 παραμένει απλώς το "καλύτερο"! Αν λοιπόν έχετε μείνει στο καιρό του GP2 (όταν ο Schumi ακόμη έτρεχε με Benetton) ή δεν έχετε ποτέ καθίσει μέσα στο κόκπιτ μιας McLaren, τότε το GP3 Season 2000 είναι ό,τι πρέπει. Μην ξεχνάτε ότι ο Jacques Villeneuve -Παγκόσμιος Πρωταθλητής το '97- στην πρώτη του χρονιά στην Formula 1, το '96, κέρδισε 4 Grand Prix, στα οποία δεν είχε ξαναοδηγήσει ποτέ, παρά μόνο virtually μέσω του -τότε- Grand Prix 2 !