Grand Prix Monaco: Αγχωτική νίκη για τον Lewis Hamilton


Νίκη με πολύ άγχος για τον Lewis Hamilton μετά από μία συγκλονιστική μάχη με τον Verstappen. 

  • KEIMENO: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/5/2019

To Grand Prix του Μονακό επιβεβαίωσε και φέτος την ιδιαιτερότητά του, όχι τόσο με ατυχήματα και μεγάλες ανατροπές όπως συμβαίνει συχνά, αλλά με το γεγονός ότι για πρώτη φορά φέτος φάνηκε να υπάρχει αξιόλογος ανταγωνισμός για τις Mercedes, οι οποίες σταμάτησαν το σερί των "1-2" των προηγούμενων αγώνων.

Στο Μονακό οι Mercedes βρέθηκαν να απειλούνται και να έχουν έντονο ανταγωνισμό, σε έναν αγώνα που εξελίχθηκε μέσα σε κινήσεις τακτικής και επιλογές ελαστικών. Τελικά παρά το ότι ο Hamilton οδηγούσε για πάρα πολλούς γύρους παραπονούμενος για την κατάσταση των ελαστικών του, κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση, κρατώντας πίσω του έναν Verstappen που πίεζε σε όλη την διάρκεια του αγώνα. O Βρετανός μάλιστα παραδέχτηκε ότι ήταν ένας από τους δυσκολότερους αγώνες της καριέρας του. 

Ο Ολλανδός έδειξε ότι για φέτος οι Red Bull θα είναι ίσως ο σημαντικότερος ανταγωνιστής της Mercedes, και τελικά βρέθηκε στην 4ηθέση, καθώς πήρε 5 δευτερόλεπτα ποινής για επικίνδυνο προσπέρασμα μέσα στα pits. Πάντως οι τελευταίοι 8 γύροι σε full επίθεση του Verstappen ήταν ίσως η καλύτερη στιγμή του πρωταθλήματος μέχρι αυτή την ώρα.

Στην δεύτερη θέση ο Vettel με την Ferrari, παρά το γεγονός ότι δεν απείλησε πουθενά, δείχνοντας -μαζί με την εγκατάλειψη του Leclerc- ότι η ιταλική ομάδα δεν έχει βρει ακόμα τον τρόπο να κάνει ανταγωνιστικό το μονοθέσιό της. Στην τρίτη θέση ο Bottas μετά από έναν ήσυχο αγώνα και την αδυναμία να ανακάμψει από το περιστατικό στα pits με τον Verstappen.

Στις πιο πίσω θέσεις βρέθηκαν οι Gasly με Red Bull (και ταχύτερο γύρο αγώνα), Sainz με McLaren, Kvyat με Toro Rosso, Albon με Toro Rosso, Grosjean με Haas και Ricciardo με Renault