Gunther Werks Porsche 993 Speedster: Μια πολύ όμορφη restomod... εκτέλεση!


Αυτή η λαχταριστή 911 της γενιάς 993 (1993-98) θα υπάρξει μόλις 25 φορές από την αμερικανική σπεσιαλίστα Gunther Werks.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 24/2/2021

Υπάρχουν φορές που αρκετές μετατροπές έχουν πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον ακόμη και από τα κανονικά μοντέλα παραγωγής. Ειδικά όταν είναι τόσο πετυχημένες όσο αυτή της αμερικανικής Gunther Werks το αποτέλεσμα δεν περνά σε καμία περίπτωση απαρατήρητο.

Εδώ βλέπετε το πρότζεκτ 993 Speedster Remastered που περιλαμβάνει την αναβάθμιση 25 αυτοκινήτων έως το 2022. Όπως βλέπουμε κάθε σημείο του αμαξώματος έχει αλλάξει αφού πρακτικά απουσιάζει η οροφή, το παρμπρίζ έχει μικρύνει σε ύψος, ενώ για όσους θέλουν να έχουν μια καθαρή speedster άποψη μπορούν να παραγγείλουν το αυτοκίνητο δίχως αυτό.

Την προσοχή τραβά τόσο αυτό το gun metal χρώμα όσο και οι ζάντες με την ρετρό σχεδίαση. Επίσης, ένα χαρακτηριστικό που μας γυρίζει πίσω στο χρόνο είναι οι αψίδες πίσω από τα προσκέφαλα των καθισμάτων ως μια speedster ένδειξη προηγούμενων δεκαετιών. Γενικότερα υπάρχει πολύ κάρμπον που φτάνει μέχρι το πίσω μέρος και συγκεκριμένα την χαρακτηριστική ουρά «duck-tail».

Στο εσωτερικό υπάρχει και εκεί σημαντική αναβάθμιση με σπορ πανάλαφρα καθίσματα, πίνακα οργάνων από αλουμίνιο και αδιάβροχη κάλυψη για όσους θέλουν να κάνουν βόλτες με ψιλόβροχο. Φυσικά για όταν αγριέψουν τα πράγματα υπάρχει και μια soft-top στο πίσω μέρος.

Στο πίσω μέρος βρίσκεται ένας αερόψυκτος εξακύλινδρος χωρητικότητας 4,0 lt που προέρχεται από την Rothsport Racing και με την ισχύ του να φτάνει τα 435 PS και την ροπή τα 454 Nm. Συνδυάζεται με μηχανικό σασμάν της Getrag και φυσικά το όλο σασί έχει δεχθεί διάφορες ενισχύσεις.

Η Gunther Werks σκοπεύει να έχει έτοιμο το πρώτο σπέσιαλ αυτοκίνητο μέσα στο καλοκαίρι και να έχει κατασκευάσει μέχρι τα τέλη του 2022 μια 25άδα. Όσο για την τιμή αυτή εκτιμάται πως θα ξεκινά από τις 565.000 δολάρια και θα ανεβαίνει ανάλογα με τα έξτρα που θέλει ο πελάτης.