Η Airstream θα εξελίξει ηλεκτρικά υποβοηθούμενα τροχόσπιτα για EV


Στόχος των κατασκευαστών τροχόσπιτων είναι να επηρεάζεται όσο το δυνατόν λιγότερο η αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα τα ρυμουλκούν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 18/2/2021

Τα Airstream είναι τα all time classic αμερικάνικα τροχόσπιτα και ξεχωρίζουν τόσο με την αλουμινένια υπερκατασκευή τους όσο και με το χαρακτηριστικό και ρετρό σχήμα τους. Σε αυτά βασίζεται η δημοτικότητά τους, ενώ όπως η ηλεκτροκίνηση αλλάζει τα πάντα στην αυτοκίνηση έτσι δείχνει πως θα επηρεάσει σοβαρά και την αγορά των τροχόσπιτων.

Ο ένας λόγος είναι πως μέχρι στιγμής τουλάχιστον τα ηλεκτρικά μοντέλα έχουν μικρότερες δυνατότητες ρυμούλκησης σε σχέση με τα συμβατικά. Ο δεύτερος είναι ότι θα επηρεάζουν αρνητικά την αυτονομία του ρυμουλκού.

Ο δεύτερος λόγος είναι σαφώς πιο σημαντικός και αποκτά μια ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα αν αναλογιστεί κανείς πως το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται πολλά ηλεκτρικά ημιφορτηγά, όπως τα Tesla Cybertruck, Rivian R1T, Lordstown Endurance, GMC Hummer EV και το Ford F-150 Electric. Και τα ημιφορτηγά είναι τα κατεξοχήν αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται στις ΗΠΑ για να σύρουν κάθε λογής τρέιλερ.

Αυτό που σκέφτεται λοιπόν η Airstream είναι να έχει το τροχόσπιτο δική του ηλεκτρική υποβοήθηση, η οποία θα κάνει πιο εύκολη τη δουλειά του ηλεκτροκινητήρα του ρυμουλκού. Ο οποίος θα έχει μικρότερη κατανάλωση ενέργειας και τελικά δεν θα επηρεάζει ή θα επηρεάζει αισθητά λιγότερο τη συνολική αυτονομία του αυτοκινήτου.