Η Alfa Romeo ανακαλεί 60.000 οχήματά της


Η ανάκληση αφορά στον έλεγχο του συστήματος adaptive cruise control των Alfa Romeo Giulia και Stelvio, το οποίο παρουσίασε δυσλειτουργία σε κάποια οχήματα των εν λόγω μοντέλων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 12/3/2019

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον αμερικανικό Τύπο, η Fiat Chrysler Automobiles εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ανακαλεί προληπτικά για έλεγχο περισσότερες από 60.000 Alfa Romeo Giulia και Stelvio οι οποίες έχουν κατασκευαστεί από το 2017. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε στο σύστημα adaptive cruise control που διαθέτουν και το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις δεν απενεργοποιήθηκε όταν το επέλεξε ο οδηγός ή -αντιθέτως- επιτάχυνε το όχημα ακόμα και όταν αυτός πάτησε το φρένο. 

Τα περιστατικά δυσλειτουργίας παρουσιάστηκαν κυρίως στη Βόρεια Αμερική αλλά, όπως έγινε γνωστό, οι υπεύθυνοι της FCA και της Alfa Romeο δεν έχουν λάβει επίσημη ενημέρωση για κάποιο ατύχημα ή κάποιο περιστατικό τραυματισμού που να οφείλεται στη δυσλειτουργία του συγκεκριμένου συστήματος. Πάντως, προληπτικά, ανακοινώθηκε ότι θα ειδοποιηθούν οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων μοντέλων για επανέλεγχο του οχήματός τους.