H Alfa Romeo Giulia αλλάζει σχεδιαστική ρότα


Το σχεδιαστικό μέλλον της Alfa Romeo Giulia επιχειρεί να αποτυπώσει ένας Ρώσος σχεδιαστής, αξιοποιώντας το πλούσιο παρελθόν της μιλανέζικής φίρμας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/10/2019

Ως γνωστόν η Alfa Romeo Giulia πρόκειται πολύ σύντομα να ανανεωθεί, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να διατηρηθεί στην πρώτη γραμμή της κατηγορίας των premium σεντάν.

Την ίδια στιγμή βέβαια που πυκνώνουν οι συζητήσεις σχετικά με το φρεσκάρισμα της ιταλικής μπερλίνας, τα σκίτσα του Ρώσου σχεδιαστή Kostur Alexandr ανοίγουν το κεφάλαιο της αντικατάστασης του αυτοκινήτου.

Κρίνοντας από τα σχέδια του Kostur Alexandr, η νέα Alfa Romeo Giulia θα χάσει αρκετές από τις σχεδιαστικές ιδιαιτερότητες που τη χαρακτηρίζουν σήμερα, ακολουθώντας πιο λιτές και εύπεπτες γραμμές.

Μάλιστα σε αρκετά σημεία του αμαξώματος, η νέα Alfa Romeo Giulia του Ρώσου σχεδιαστή θυμίζει αρκετά την Alfa Romeo 166 που μέχρι και τα τέλη της προηγούμενης δεκαετίες διατηρούσε τον τίτλο του κορυφαίου sedan της μιλανέζικης φίρμας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χρειαστεί να περάσουν αρκετά χρόνια ώστε να επιβεβαιωθεί ή να διαψευσθεί το σχεδιαστικό όραμα του Kostur Alexandr, μιας και η σημερινή γενιά του αυτοκινήτου έχει μπροστά της τουλάχιστον τέσσερα χρόνια ζωής.