H Alfa Romeo Giulietta επιστρέφει και γοητεύει


Κόντρα σε όλους και σε όλα, ο ιταλικός Τύπος τοποθετεί μέσα στο 2022 την επιστροφή της Alfa Romeo Giulietta ρίχνοντας φως στις σχεδιαστικές προδιαγραφές ενός μικρομεσαίου hatchback που δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

  • 22/4/2020

Μέσα στις επόμενες ημέρες η Giulietta, το μικρομεσαίο hatchback που θέλησε να αμφισβητήσει την απόλυτη κυριαρχία των Γερμανών στην πάλαι ποτέ δημοφιλέστερη κατηγορία της ευρωπαϊκής αγοράς και να κοιτάξει στα μάτια τους premium πρωταγωνιστές της, θα αποτελεί παρελθόν από την γκάμα της Alfa Romeo.

Οριστικό παρελθόν καθώς η μιλανέζικη φίρμα αποφάσισε να μην προχωρήσει στην εξέλιξη του αντικαταστάτη της Giulietta , αλλά να τοποθετήσει στη θέση της -όταν και εφόσον φτάσει στη γραμμή παραγωγής- ένα crossover ονόματι Tonale.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, βέβαια, η Giulietta δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της κουβέντα, μιας και πρόκειται να επιστρέψει στη γραμμή παραγωγής και μάλιστα σύντομα, αλλάζοντας για μια ακόμα φορά τα δεδομένα στην κατηγορία της.

Οι Ιταλοί τοποθετούν χρονικά την παραγωγή της νέας Alfa Romeo Giulietta μεταξύ του 2022 και του 2023, αντλώντας έμπνευση από τα εντυπωσιακά ομολογουμένως σκίτσα που έδωσε στο φως της δημοσιότητας ο Ιταλός σχεδιαστής S. Moraschini.

Τα τελευταία σκιαγραφούν ένα μικρομεσαίο hatchback με εμφανείς τις σχεδιαστικές επιρροές από τον ένδοξο παρελθόν της Alfa Romeo. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της τριγωνικής κεντρικής εισαγωγής αέρα, όπως άλλωστε το τελείωμα του αμαξώματος σε σχήμα V το οποίο παραπέμπει στις τετράτροχες δημιουργίες του οίκου Zagato των sixties και των seventies.

Επιχειρώντας να ρίξουν φως στις τεχνικές προδιαγραφές της νέας Alfa Giulietta, οι Ιταλοί τοποθετούν κάτω από τις καλλίγραμμες μεταλλικές επιφάνειές της πλαίσιο και κινητήρες από τον γαλλικό όμιλο της PSA, περιλαμβάνοντας ανάμεσα στα υποψήφια συστήματα κίνησης και ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο.

Επί της ουσίας, η νέα Alfa Romeo Giulietta θα αποτελέσει το alter ego των νέων Peugeot 308 και Opel Astra, αποτελώντας το τρίτο κατά σειρά μικρομεσαίων διαστάσεων hatchback που θα προσθέσει στη φαρέτρα του ο όμιλος αυτοκινητοβιομηχανιών o οποίος έχει προκύψει μετά τη συγχώνευση του PSA Group και του FCA Group.

Διαβάστε επίσης:

Nissan Qashqai: Όσα αξίζει να γνωρίζετε για την επόμενη γενιά του ιαπωνικού best seller