Η Alfa Romeo «κόβει» την Giulietta. Ποιο μοντέλο την αντικαθιστά


Μετά από εννέα χρόνια στην ευρωπαϊκή αγορά η Giulietta χάνει τη θέση τη στην γκάμα της Alfa Romeo, με την ιταλική φίρμα να εστιάζει πλέον στα SUV.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 17/2/2020

Προς το τέλος της εμπορικής πορείας της οδεύει η Alfa Romeo Giulietta μετρώντας σχεδόν μια δεκαετία στην κατηγορία των μικρομεσαίων διαστάσεων hatchbacks.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η Alfa Romeo πρόκειται να διακόψει την παραγωγή του αυτοκινήτου μέσα στους επόμενους μήνες, ευελπιστώντας ότι πολύ σύντομα θα αντικατασταθεί από νέες προτάσεις που θα φλερτάρουν με τον τίτλο του SUV.

Η έκδοση παραγωγής της εντυπωσιακής Alfa Romeo Tonale είναι ένα από τα μοντέλα που θα κληθούν να καλύψουν το κενό που θα αφήσει πίσω της η Giulietta όχι όμως και το μοναδικό, μιας και οι Ιταλοί είναι αποφασισμένοι να δραστηριοποιηθούν και στην κατηγορία των αστικών διαστάσεων crossovers, ακολουθώντας το πρόσφατο παράδειγμα του Peugeot 2008.

H αναφορά του γαλλικού SUV δεν είναι τυχαία, καθώς μετά τη συγχώνευση του PSA Group με το FCA Group, η Alfa Romeo έχει αποκτήσει ελεύθερη πρόσβαση σε νέες πλατφόρμες και κινητήρια σύνολα που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τις φιλοδοξίες της και να την επαναφέρουν στη θέση που της αρμόζει.

Πάντως, ο βασικός λόγος για τον οποίο η Alfa Romeo χάνει κάπως άδοξα τη θέση της στην γκάμα της Alfa Romeo είναι η χαμηλή ζήτηση που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα καθώς και η ανάγκη των Ιταλών να δημιουργήσουν χώρο στις γραμμές παραγωγής του για να ενταχθεί σε αυτές το νέο, μεσαίων διαστάσεων SUV της Maserati.