Η Alfa Romeo Tonale όπως δεν την έχετε δει ξανά


Μπορεί η παραγωγή της Alfa Romeo Tonale να αργεί, αυτό όμως δεν μας απαγορεύει να ονειρευόμαστε με τη βοήθεια της LP Design τις ειδικές εκδόσεις του ιταλικού SUV.

  • 23/4/2021

Αν υπάρχει ένα αυτοκίνητο που μπορεί να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της κατηγορίας των SUV τότε αυτό είναι δίχως αμφιβολία η Alfa Romeo Tonale.

Το ιταλικό SUV, η παραγωγή του οποίου μετατέθηκε για τις αρχές του 2022, πρόκειται να αποτελέσει την αφετηρία μιας νέας εποχής για την Alfa Romeo, η οποία αναζητά εναγωνίως μια εμπορική επιτυχία που θα τις επιτρέψει να επανέλθει στην πρώτη γραμμή.

Οι συμπαγείς διαστάσεις και ο τηρουμένων των αναλογιών προσιτός χαρακτήρας του αυτοκινήτου αποτελούν έναν εξαιρετικό συνδυασμό για εκείνους που αναζητούν ένα στιλάτο SUV με της υπογραφή της μιλανέζικης φίρμας.

Για εκείνους που αναζητούν το κάτι παραπάνω τότε δεν έχουν από το να απευθυνθούν στην LP Desing, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ δημιούργησε με τη σχεδιαστική δεινότητα που τη χαρακτηρίζει την αγωνιστική εκδοχή της Alfa Romeo Tonale.

To αποτέλεσμα όπως μπορείτε και οι ίδιοι να παρατηρήσετε είναι εντυπωσιακό και ταυτόχρονα ενδεικτικό των δυνατοτήτων του ιταλικού SUV να μεταμορφώνεται και να υπηρετεί διαφορετικούς και τις περισσότερες φορές αντιφατικούς ρόλους.

Άλλωστε απουσία ενός τυπικού hatchback από την γκάμα της Alfa Romeo, η Tonale ίσως κληθεί να εκπροσωπήσει την ιταλική φίρμα ακόμα και στην κατηγορία των hot hatches.

Ας μην ξεχνάμε ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους μετατέθηκε η παραγωγή της στις αρχές του επόμενου έτους ήταν ότι ο επικεφαλής της μιλανέζικης φίρμας, Jean-Philipe Imparato, δεν ήταν ικανοποιημένος από τις επιδόσεις των κορυφαίων εκδόσεων του αυτοκινήτου.

Οι τελευταίες, όπως όλα δείχνουν, θα είναι plug-in υβριδικές και θα φτάνουν σε απόδοση τους 300 ίππους, ακολουθώντας το παράδειγμα του συγγενικού Peugeot 3008.