Η άλλη όψη του Peugeot Boxer 4x4 Concept


Με off-road διάθεση το Boxer, μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και part-time σύστημα τετρακίνησης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/9/2019

To συγκεκριμένο concept βασίζεται σε εκείνο του Boxer L3 με δυνατότητες κίνησης μακριά από την άσφαλτο ως ένα ιδανικό όχημα αναψυχής και αποδράσεων. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα μεγάλο βαν που φτάνει σε μήκος τα 6 m και που προσφέρει τεράστιους εσωτερικούς χώρους με όλες τις ανέσεις μιας τροχοβίλας που διαθέτει κουζινάκι, υπνοδωμάτιο και μπάνιο.

Στις εκτός δρόμου δυνατότητες συμβάλλει τόσο η μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος κατά 30 mm όσο και τα ειδικά ελαστικά. Το σύστημα τετρακίνησης προσφέρει τρία προγράμματα: το βασικό καθημερινό με κίνηση στους δύο τροχούς, η νορμάλ κίνηση στους τέσσερις τροχούς και το πιο εξειδικευμένο με κλείδωμα του πίσω διαφορικού.

Στην οροφή υπάρχει πρόβλεψη για την τοποθέτηση ενός κανό, στο πίσω μέρος ενός mountain-bike, ενώ μπροστά και ψηλά τα LED οροφής κάνουν τη νύχτα μέρα στα πιο αφιλόξενα μέρη. Στο εσωτερικό η μεγάλη touch-screen διαγώνιου 9 in διαθέτει πλοήγηση σε πραγματικό χρόνο και ενημερώσεις για τα πιο δύσβατα σημεία, για τις καιρικές συνθήκες, για σημεία επείγουσας ανάγκης, για χώρους στάθμευσης κ.α.

Την κίνηση του πολύ ενδιαφέροντος concept της Peugeot αναλαμβάνει ένας πετρελαιοκινητήρας 2.2 BlueHDi με 165 PS και 370 Nm. Η παγκόσμια πρεμιέρα του Boxer 4x4 Concept έχει προγραμματισθεί για τις 28 του μήνα σε μία ειδική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί κοντά στο Παρίσι.