Η Alpine αμφισβητεί το γερμανικό κατεστημένο στην κούρσα του ενός χιλιομέτρου (video)


Είστε περίεργοι να μάθετε ποιο από τα Alpine A110, Mercedes-AMG A 45 S και BMW M2 CS θα ολοκληρώσει την διαδικασία του 0-1.000 m;

  • 8/2/2021

To γαλλικό περιοδικό Motor Sport πήρε τα τρία υπέροχα σπορ μοντέλα και τα έβαλε σε μια ευθεία. Ο λόγος ήταν για να τα μετρήσει το ένα δίπλα στο άλλο. Αντρικά και ξεκάθαρα πράγματα με τις κάμερες να καταγράφουν ως αδιάσειστοι μάρτυρες την μοναδική αυτή κόντρα.

Υποθετικά θα μπορούσε να πει κανείς πως το πλεονέκτημα ισχύος το έχει η BMW M2 CS με τα περισσότερα κυβικά και άλογα. Για την ακρίβεια ο τρίλιτρος κινητήρας αποδίδει 450 άλογα.

Ωστόσο, η A 45 S μπορεί να έχει μικρότερο δίλιτρο μοτέρ, αλλά τα καταφέρνει εξίσου καλά αποδίδοντας 421 ίππους. Και παρόλο που είναι ελαφρώς πιο βαριά έχει ένα βασικού ατού για την εκκίνηση: είναι τετρακίνητη!

Και πάμε στο πιο «μικρό» της παρέας, την Alpine που μπορεί να υπολείπεται σε ισχύ (στα 292 άλογα) από τα άλλα δύο αλλά είναι το πιο τσαχπίνικο και ελαφρύτερο. Και για αυτό καταφέρνει να καλύψει με μικρή διαφορά τα 1.000 μέτρα με χρόνο 22,9’’ όταν η Mercedes αφήνει πίσω της για μια ανάσα την BMW.

Πάντως, αξίζει να δείτε το βίντεο το οποίο δεν κουράζει αφού έχει διάρκεια μόλις ενάμιση λεπτό.