Η ανανεωμένη Bentley Bentayga θα μοιάζει με την Bacalar;


To facelift της Bentayga είναι κυριολεκτικά προ των πυλών και η υιοθέτηση της αισθητικής της Bacalar έχει πολλές πιθανότητες να υλοποιηθεί.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: Behance.net
  • 9/6/2020

Μπορεί να μην το θυμούνται πολλοί αλλά η Bentley Bentayga, το μοντέλο που δημιούργησε ουσιαστικά την κατηγορία των υπερπολυτελών SUV, συμπλήρωσε αισίως μια πενταετία παρουσίας, καθώς εμφανίστηκε στην έκθεση της Φρανκφούρτης το 2015. Και μέχρι στιγμής τουλάχιστον, με πωλήσεις που ξεπερνούν τις 20.000 μονάδες, είναι άκρως επιτυχημένη εμπορικά.

Και βέβαια αυτό σημαίνει πως σιγά σιγά πλησιάζει ο χρόνος για την ανανέωσή της και ήδη κυκλοφορούν στο διαδίκτυο οι πρώτες προτάσεις για το επόμενο στάδιο της παρουσίας της. Όπως αυτή του Kleber Silva στο Behance.net, ο οποίος έχει ενσωματώσει στο μεγάλο SUV στοιχεία από τη Bacalar, το συλλεκτικό ανοιχτό μοντέλο που μπορεί όντως να αποτελέσει το αισθητικό πρότυπο για τα μελλοντικά μοντέλα της παραδοσιακής βρετανικής εταιρείας.

Σύμφωνα λοιπόν με την πρόταση του Silva οι τέσσερις στρογγυλοί προβολείς έχουν αντικατασταθεί από δύο που συνδυάζονται και με λεπτά φώτα ημέρας που εκτείνονται προς τα φτερά. Αυτό που δεν έχει αλλάξει είναι η μεγάλη κάθετη μάσκα που κάνει σαφές πως πρόκειται για μια Bentley, ενώ αλλαγές υπάρχουν και στον εμπρός προφυλακτήρα με τις τριγωνικές εισαγωγές αέρα. Οι διαφοροποιήσεις στο πίσω μέρος είναι μάλλον περιορισμένες, κάτι που αναμένεται να ισχύει και για το μοντέλο παραγωγής.