Η ανανεωμένη Lamborghini Huracan αποκαλύπτεται


Η ανανεωμένη εκδοχή της Lamborghini Huracan αποτελεί γεγονός. Φέρει το προσωνύμιο Evo και τον κατά τι ισχυρότερο V10 κινητήρα των 5,2 λίτρων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/1/2019

Μετά τις αινιγματικές φωτογραφίες και τη διαρροή της πρώτης φωτογραφίας της ανανεωμένης εκδοχής της Lamborghini Huracan, έφτασε η στιγμή για την πλήρη αποκάλυψη του ιταλικού supercar.

H επικαιροποιημένη έκδοση του αυτοκινήτου φέρει το προσωνύμιο Evo, δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την εξέλιξη που υπέστη από το 2014 έως και σήμερα.

Σε επίπεδο σχεδίασης, εκείνο που διαχωρίζει το χθες από το σήμερα είναι κατά κύριο λόγο οι ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες και οι απολήξεις των εξατμίσεων, οι οποίες παραπέμπουν πλέον στην κορυφαία έκδοση του αυτοκινήτου (βλέπε Perfomante).

Μία ακόμα αλλαγή εντοπίζεται στη κάλυμμα του κινητήρα, στο τελείωμα του οποίου έχει προστεθεί μια διακριτική, για τα δεδομένα του αυτοκινήτου, αεροτομή. Αντιστοίχως, ανασχεδιασμένος επιστρέφει και ο διαχύτης, ολοκληρώνοντας τις αναβαθμίσεις σε επίπεδο αεροδυναμικής.

Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά μέρη, η προσοχή στρέφεται στον V10 κινητήρα των 5,2 λίτρων, ο οποίος αποδίδει πλέον 640 ίππους και 600 Nm, επιτρέποντας στο ιταλικό supercar των 1.422 κιλών να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα.

Στο τεχνολογικό οπλοστάσιο της Huracan προστέθηκε και σύστημα τετραδιεύθυνσης, ενώ αναβαθμισμένο επιστρέφει και το σύστημα τετρακίνησης. Το τελευταίο απέκτησε Torque Vectoring Control και μια νέα ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου, η οποία ρυθμίζει το σύνολο των δυναμικών χαρακτηριστικών του αυτοκινήτου.

Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί η νέα οθόνη αφής μεγέθους 8,4 ιντσών, η οποία αποτελεί τη “βιτρίνα” ενός πιο σύγχρονου και ικανού συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η προ φόρων τιμή της Lamborghini Huracan Εvo των 640 ίππων ξεκινά στην βρετανική αγορά ξεκινά από τις 165.256 λίρες ήτοι 184.000 ευρώ.