Η ανανεωμένη Mercedes E-Class sedan θα παρουσιαστεί το 2020


H E-Class, πιο συγκεκριμένα η sedan, μετά το facelift της αναμένεται να διαφοροποιείται πιο έντονα -στα σημεία- από τη μικρότερη C-Class.

  • 13/11/2018

H E-Class μπορεί να απέχει ακόμα αρκετά από την προγραμματισμένη ανανέωσή της αλλά οι μηχανικοί της Mercedes έχουν ήδη αρχίσει τις δοκιμές στο δρόμο ενόψει της παρουσίασής της κατά τη διάρκεια του 2020. Η ανανέωση θα αφορά φυσικά όλες τις εκδόσεις αμαξώματός της που δεν είναι και λίγες -έχουμε σεντάν, στέισον, κουπέ, κάμπριο και Alltrack- που ενδεχόμενα να διαφοροποιούνται ακόμα περισσότερο σε σχέση με ότι συμβαίνει μέχρι τώρα.

Ειδικά για την τετράθυρη Ε-Class και με βάση κάποιες φωτογραφίες καμουφλαρισμένων εκδοχών της που κυκλοφορούν στους γερμανικούς δρόμους υπάρχει η σκέψη του ριζικού ανασχεδιασμού των πίσω φώτων. Ο λόγος είναι αφενός να δημιουργηθεί μια ακόμα πιο έντονη οπτική ταυτότητα τη νύχτα αλλά και να υπάρξει μια πιο αποστασιοποίηση από την μικρότερη C-Class, που πρακτικά ακολουθεί το ίδιο στυλ αμαξώματος με άλλες αναλογίες. Ταυτόχρονα αναμένεται και αλλαγή στην «ταυτότητα» που εξασφαλίζουν και οι προβολείς, ενώ και ο σχεδιασμός των προφυλακτήρων θα γίνει πιο επιθετικός.

Όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις η ανανέωση θα συνδυαστεί και με νέες επενδύσεις στο εσωτερικό και με μια αναβάθμιση της αίσθησης πολυτέλειας, αλλά και του τεχνολογικού εξοπλισμού. Τόσο σε ότι αφορά την υποβοήθηση όσο και το infotainment με τη χρήση μιας ακόμα πιο προηγμένης εκδοχής του MBUX. Καμία αλλαγή δεν αναμένεται στους κινητήρες και τα συστήματα μετάδοσης.