H Apex θα κατασκευάσει και δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο


Η Apex ετοιμάζεται να πλαισιώσει το AP-0 με ένα νέο οικονομικότερο σπορ ηλεκτρικό μοντέλο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 28/4/2020

Η Apex είναι μια εταιρία που απαντά απέναντι σε άλλα ηλεκτρικά όπως το Batista της Pininfarina. Τώρα, θυμάστε το Apex AP-0; Πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά ηλεκτρικά supercar που έχουμε δει τελευταία, κατασκευασμένο πλήρως από ανθρακονήματα, με ισχύ 660 PS και μπαταρία 90 kWh, με 0-100 km/h σε 2,3 sec και τελική στα 305 km/h και τιμή πώλησης στις περίπου 200.000 ευρώ.

Πρόσφατα δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου θέλουν την Apex να προχωρά στην παραγωγή και ενός «φτηνότερου» ηλεκτρικού μοντέλου που θα έχει τέσσερις θέσεις και θα είναι πιο άνετο για καθημερινή χρήση. Και για αυτό το λόγο θα κοστίζει περίπου τα μισά από το AP-0. Ωστόσο, υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια: σε αντίθεση με το AP-0 το τετραθέσιο Apex θα κατασκευάζεται στην Κίνα, δίχως αυτό να σημαίνει πως δεν θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη.

Στο σημείο αυτό να πούμε πως το νέο μοντέλο της Apex θα κατασκευαστεί λίγο αργότερα από το AP-0 που θα ξεκινήσει μέσα στο 2021. H προβλεπόμενη παραγωγικότητα είναι στα 500 αυτοκίνητα το χρόνο (από το 2022 και μετά). Η Apex έχει τα γραφεία της και τις μηχανολογικές της εγκαταστάσεις στην Βρετανία, αλλά το ιδιοκτησιακό καθεστώς ανήκει στους αδερφούς Jason και Gary Leung από το Χονγκ-Κονγκ.