H αποκάλυψη του νέου Honda Jazz


Η ιαπωνική εκδοχή του Honda Jazz πραγματοποίησε την επίσημη πρεμιέρα του αποκαλύπτοντας τις προδιαγραφές τις οποίες θα ακολουθήσει και στις υπόλοιπες αγορές του πλανήτη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/10/2019

Το νέο Honda Jazz είναι γεγονός. Το δημοφιλές supermini αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Τόκιο, προσφέροντας μια ξεκάθαρη εικόνα για τον σχεδιασμό του.

Η νέα γενιά του Honda Jazz επαναφέρει στην γκάμα της και της υβριδικές εκδόσεις με την ιαπωνική φίρμα να ανακοινώνει την ύπαρξη ενός υβριδικού συνόλου το οποίο θα αποτελείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ, όχι όμως και τις τεχνικές προδιαγραφές της έκδοσης που θα ονομάζεται e:HEV.

Η ιαπωνική εκδοχή του αυτοκινήτου (Honda Fit) θα προσφέρεται σε πέντε επίπεδα εξοπλισμού, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων όλες τις απαραίτητες εφαρμογές ενεργητικές ασφάλειας που η ιαπωνική φίρμα τοποθετεί κάτω από την «ομπρέλα» του Honda Sensing.

Αντιστοίχως, για τη συνδεσιμότητα του αυτοκινήτου φροντίζει το Honda Connecting, το προσφέρει μέχρι και τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου του αυτοκινήτου.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ιαπωνικού μοντέλου θα υπάρξει και έκδοση που θα απευθύνεται στους λάτρεις της περιπέτειας, διαθέτοντας τα τυπικά χαρακτηριστικά ενός crossover. Πέρα, λοιπόν, από τα σκουρόχρωμα πλαστικά προστατευτικά που καλύπτουν τα εκτεθειμένα μέρη του αμαξώματος, το Honda Jazz Crosstar θα διαθέτει και αυξημένη απόσταση από το έδαφος. 

Στην Ιαπωνία η εμπορική του διάθεση του νέου Honda Jazz θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Φεβρουάριο, ωστόσο, στην Ευρώπη το εμπορικό λανσάρισμα του αυτοκινήτου θα πραγματοποιηθεί στα τέλη της άνοιξης του 2020.