Η Aston Martin DBX707 ανανεώνεται και δέχεται επιρροές από τις DB12 και Vantage (photos-video)


Σχεδόν μια διετία μετά την πρώτη παρουσίαση της DBX707, η Aston Martin παρουσιάζει τη facelift έκδοση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΜΠΕΑΣ, ΦΩΤ.: ASTON MARTIN
  • 22/4/2024

Δύο χρόνια μετά την παρουσίαση της DBX707, η Aston Martin προχωρά στην ανανέωσή της, εστιάζοντας κυρίως στο εσωτερικό όπου άντλησε την εμπνευσή της από τις DB12 και Vantage. Οι βασικές αλλαγές έχουν να κάνουν με την ενσωμάτωση ενός νέου, προηγμένου συστήματος πολυμέσων αλλά και την υιοθέτηση νέας αρχιτεκτονικής στην καμπίνα.  

Το επόμενης γενιάς infotainment system διαθέτει ασύρματο Apple CarPlay, Android Auto, πολλαπλές θύρες USB-C και πλήρη σύνδεση στο διαδίκτυο που υποστηρίζεται από την επίσημη εφαρμογή της Aston Martin.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις εικόνες, η νεά  DBX707 συνεχίζει να πηγαίνει κόντρα στη μόδα που θέλουν τα περισσότερα αυτοκίνητα να ενσωματώνουν βασικές λειτουργίες στην κεντρική οθόνη και διατηρεί έναν μεγάλο αριθμό φυσικών διακοπτών.

Πίσω από το νέας σχεδίασης τιμόνι υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών ενώ στο κέντρο του ταμπλό είναι η κεντρική οθόνη με διαγώνιο 10,25 ίντσες.

Η νέα DBX707 θα είναι διαθέσιμη σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού: Inspire Comfort, Inspire Sport και τις εξατομικευμένες εκδόσεις που επιμελούνται στο πρόγραμμα Q της αυτοκινητοβιομηχανίας. Το ηχοσύστημα στον στάνταρ εξοπλισμό αποτελείται από 14 ηχεία των 800 watt ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα αναβάθμισης σε ένα σύστημα Bowers & Wilkins των 23 ηχείων και των 1.600 watt.

Από εκεί και πέρα στο εξωτερικό τα δεδομένα είναι σχεδόν ίδια με την τρέχουσα έκδοση, εκτός από τις λαβές στις θύρες που προεκτείνονται όταν ξεκλειδώνει το αυτοκίνητο και τους καθρέπτες που έχουν νέα σχεδίαση.

Επιπλέον η παλέτα με τα χρώματα του αμαξώματος αναβαθμίζεται και προσθέτονται έξι νέες επιλογές: μαύρο Epsilon, κίτρινο Helios και τέσσερα πράσινα τα Sprint, Malachite, Aura και Podium, με το τελευταίο να είναι διαθέσιμο μέχρι πρότινος αποκλειστικά στην DBX707 ARM23 Edition.

Κάτω από το καπό δεν υπάρχουν αλλαγές. Εκεί βρίσκουμε έναν V8 της AMG με διπλό turbo και χωρητικότητα 4,0 L. Η ιπποδύναμη ανέρχεται σε 707 PS (εξ ού και η ονομασία της) ενώ η ροπή ορίζεται στα 900 Nm. Σύμφωνα με την Aston Martin το αυτοκίνητο έχει τελική ταχύτητα 310 km/h και μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 3.1 sec.

Η παραγωγή της νέας Aston Martin DBX θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες ενώ οι πρώτες παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί προς το τέλος του καλοκαιριού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Από τη Renault στην Aston Martin – Τα αυτοκίνητα ασφαλείας της Formula 1

Αυτή είναι η πιο γρήγορη Aston Martin Vantage όλων των εποχών (photos-video)

Aston Martin: Φύγε εσύ, έλα εσύ - Αλλάζει ξανά CEO o Lawrence Stroll