Aston Martin: Φύγε εσύ, έλα εσύ - Αλλάζει ξανά CEO o Lawrence Stroll


Ο Amadeo Felisa αναμένεται να αποχωρήσει σύντομα από την Aston Martin και ο αντικαταστάτης του θα είναι ο τέταρτος CEO της εταιρείας τα τελευταία 4 χρόνια. 

  • ΦΩΤΟ: ASTON MARTIN
  • 7/2/2024

Επαφές με υποψήφια στελέχη που θα διαδεχθούν τον Amedeo Felisa στη θέση του CEO έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα η Aston Martin, σύμφωνα με δημοσίευμα του autonews.com. Το στέλεχος που θα πάρει το χρίσμα και θα αναλάβει τη θέση, θα είναι ο τέταρτος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τα τελευταία 4 χρόνια.

Ο Felisa ανέλαβε καθήκοντα τον Μάιο του 2022 παίρνοντας τη σκυτάλη από το πρώην αφεντικό της Mercedes-AMG, Tobias Moers, ο οποίος έμεινε κάτι λιγότερο από δύο χρόνια στη συγκεκριμένη θέση. Πιο πριν CEO ήταν ο Andy Palmer ο οποίος έφυγε από την εταιρεία όταν ο Lawrence Stroll πήρε την Aston Martin στα χέρια του.

Amedeo Felisa
Amedeo Felisa

Ο Amedeo Felisa είχε τον αντίστοιχο ρόλο στη Ferrari για μια οκταετία (2008-2016) ενώ υπό την ηγεσία του η Aston Martin έχει λανσάρει σημαντικά νέα μοντέλα, μεταξύ των οποίων τις DBS 770 Ultimate και DB12. Παράλληλα, ο Felisa έκλεισε σημαντικές συμφωνίες που έχουν ως στόχο την ομαλή μετάβαση της μάρκας στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Ένα από αυτά τα deals ήταν η συνεργασία με την Lucid, εξασφαλίζοντας πρόσβαση στις μπαταρίες και στους ηλεκτροκινήτηρες της αμερικανικής εταιρείας. Πάνω σε αυτά τα υλικά θα στηθεί η νέα σειρά ηλεκτρικών οχημάτων που ετοιμάζει η Aston Martin και η αρχή θα γίνει το 2025 με ένα SUV.  

Βρετανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι παρά τη σημαντική αύξηση των εσόδων τα τελευταία χρόνια, υπάρχει ακόμα μεγάλη απόσταση ώστε η Aston Martin να μπει στη σφαίρα της κερδοφορίας. Οι οικονομικές δυσκολίες αποδίδονται σε ζητήματα που έχουν προκύψει με την εφοδιαστική αλυσίδα αλλά και στις μεγάλες επενδύσεις που έχουν γίνει για τον εξηλεκτρισμό της γκάμας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο CEO της BMW εξηγεί γιατί οι Βαυαροί επιμένουν στις ΜΕΚ

Όταν οι σχεδιαστές εξελίσσονται σε CEO - Η νέα τάση στη βιομηχανία αυτοκινήτου

CEO μεγάλου ομίλου: «Ξεχάστε τις μειώσεις τιμών, κινδυνεύει η κερδοφορία μας»