Η Aston Martin DBX θα κατασκευάζεται σε ένα ολοκαίνουργιο εργοστάσιο


Το νέο εργοστάσιο θα απασχολεί σε πλήρη ανάπτυξη 750 εργαζόμενους, ενώ στο μέλλον θα κατασκευάζονται εκεί και άλλα καινούργια μοντέλα της μάρκας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 9/12/2019

Πριν από μερικές ημέρες, πιο συγκεκριμένα στις 6 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός της Ουαλίας και ο επικεφαλής της Aston Martin Andy Palmer εγκαινίασαν το νέο εργοστάσιο της εταιρείας στην πόλη St. Athan. Τα εγκαίνια του νέου εργοστασίου σηματοδοτούν στην πράξη και την έναρξη της παραγωγής του νέου SUV της μάρκας, της DBX.

Κάτι που αναμένεται να γίνει το δεύτερο τρίμηνο του 2020, ενώ η έναρξη της δραστηριότητας μαζί με την έναρξη των πωλήσεων της DBX σημαίνουν την είσοδο της εταιρείας σε μια νέα εποχή. Και την παρουσία της σε όλες τις κατηγορίες που συνήθως εκπροσωπείται μια μάρκα υπερπολυτελείας, καθώς και την αύξηση των πωλήσεών της χάρη στην παρουσία της DBX.

Το εργοστάσιο πάντως είχε ανακοινωθεί από την Aston Martin ήδη από το 2016, ενώ ο χώρος ήταν αεροπορική βάση με 14.000 προσωπικό κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου και στη συνέχεια μοίρα εκπαίδευσης.

Αρχικά και σε αντίθεση με ότι συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις κατηγορίες η DBX θα είναι διαθέσιμη με τον V8 των 4.0 lt προέλευσης AMG. Ο οποίος θα αποδίδει 550 PS και θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων και τετρακίνηση, με ενεργό κεντρικό διαφορικό και ελεγχόμενο πίσω.

Στην πορεία θα προστεθεί στη γκάμα ο V12 της μάρκας ενώ είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσουν και υβριδικές εκδόσεις. Ειδικά από τη στιγμή που και η AMG θα εφαρμόσει ανάλογη τεχνολογία.