H Aston Martin “εξηλεκτρίζει” τα κλασικά μοντέλα της


Μια δεύτερη, ηλεκτρική ζωή χαρίζει η Aston Martin σε κλασικά μοντέλα της, αντικαθιστώντας τα συμβατικά συστήματα κίνησης με ηλεκτρικά μοτέρ και μπαταρίες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/12/2018

Τη μετατροπή των κλασικών μοντέλων της σε ηλεκτρικά προσφέρει και επισήμως η Aston Martin, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να άρει τους όποιους περιορισμούς κίνησης ενδεχομένως αντιμετωπίσουν στο μέλλον οι ιδιοκτήτες τους.

Για τη μετατροπή αυτή, η βρετανική φίρμα πρόκειται να χρησιμοποιήσει τα ηλεκτρικά μέρη με τα οποία θα εξοπλίσει και την πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση στην ιστορία της (Rapide E), χωρίς μάλιστα να προχωρήσει σε περαιτέρω παρεμβάσεις στα υπόλοιπα μέρη του αυτοκινήτου (βλέπε βάσεις κινητήρα/κιβωτίου) ώστε ο ιδιοκτήτης του να έχει την επιλογή να επαναφέρει το συμβατικό σύστημα κίνησης.

Η πρώτη κλασική Aston Martin που μετετράπη σε ηλεκτρική είναι μια DB6 Volante II του 1970 και όπως μπορεί να παρατηρήσει κανείς από τις φωτογραφίες της, δεν έχει υποστεί καμία παρέμβαση που να αλλοιώνει το παρουσιαστικό της ή τον χαρακτήρα της.

"Έχουμε λάβει γνώση για τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές πιέσεις που απειλούν να περιορίσουν τη χρήση κλασικών αυτοκινήτων τα επόμενα χρόνια. Το Second Century Plan δεν περιλαμβάνει μόνο τα νέα και μελλοντικά μας μοντέλα αλλά προστατεύει και την πολύτιμη κληρονομιά μας. Πιστεύω ότι αυτό καθιστά τον Aston Martin μοναδική και πρωτοπόρα στον τομέα αυτό", δήλωσε ο Andy Palmer, πρόεδρος και CEO της Aston Martin Lagonda.